Menu

.      

Metsavenna talu juures avanes Eesti suurim kalapääs

Hetk enne kalapääsu avamist, kui veetase oli veel madal ja kala võis käega kinni püüda.	Fotod: Võrumaa TeatajaKESKONNAUUDIS • Eile keskpäeva paiku avati pidulikult Mõniste vallas Vastse-Roosa külas Metsavenna talu juures Vaidva jõel Eesti esimene kärestikuline kalapääs, mis on ühtlasi suurim kalapääs vabariigis.

Kalapääsu avamisele oli kogunenud sadakond inimest, nende seas teleekraanilt tuttav kalaasjatundja Vladislav Koržets ja keskkonnaministeeriumi asekantsler Andres Talijärv.

Kalapääsu avamise tseremoonia oli lahendatud väikeste väravate avamisega, kus iga värava avasid kalapääsu rajamisega ühel või teisel moel seotud inimesed. Läti noormees koos kalapääsu juurest kätte saadud silmuga. Foto: Võrumaa TeatajaNii näiteks avasid esimese värava keskkonnaministeeriumi, teise värava keskkonnainvesteeringute keskuse, kolmanda ehitaja, projekteerija ja järelevalvaja, neljanda Eesti tuntumad kalaspetsialistid Rein Järvekülg, Jaak Tambets ja Vldislav Koržets. Viienda värava avasid lätlased eesotsas Ape linnapea Astrida Harju ja naaberhüdroelektrijaama omaniku Džintars Raibekasega. Viimase, kuuenda värava avasid Võrumaa inimesed eesotsas Võru maavanema Andres Kõivu, Mõniste vallavolikogu esimehe Kaino Zilmeri ja Metsavenna talu peremehe Meelis Mõttusega.{jcomments lock}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD