Menu

.      

Haanja looduspargi kaitseeeskiri ripub juuksekarva otsas

Teisipäeva õhtul kogunes Haanja rahvamajja looduspargiga seotud avalikule arutelule kokku poolsada inimest, nende seas Riigikogu liikmed. Foto: Võrumaa TeatajaARUTELU • Haanja looduspargi uus kaitse-eeskiri ja sellega seotud uute sihtkaitsevööndite loomine on sattunud tõsise löögi alla, sest riigikohus on tühistanud senise kaitsealade loomise praktika ja uus looduskaitseseadus võib kaotada võimaluse kaasata sihtkaitsevööndite alla eraisikute kinnistuid, selgus teisipäeval Haanja rahvamajas toimunud avalikul arutelul.

Lisaks Haanja valla maaomanikele ja valla esindajatele oli rahvamajas kohal Kagu-Eesti poliitika raskekahurvägi, Riigikogu liikmed Inara Luigas ning Tarmo Tamm.

Nii Luigas kui ka Tamm osalesid aktiivselt arutelul ja lubasid hea seista selle eest, et Riigikogus arutusele tulevas looduskaitseseaduses oleksid esindatud Kagu-Eesti maaomanike huvid.

Keskkonnaameti poolt olid kohal Kagu-Eesti osakonna juht Ena Poltimäe, Haanja looduspargi kaitse-eeskirja koostamisega tegelev ametnik Jaanus Tanilsoo ja kaitse planeerimise spetsialist Taavi Tattar. Haanja vallavalitsuse ettepanekul kokku kutsutud arutelu juhatas Tallinna firma, ASi IMG Konsultant kutseline konsultant Mats Soomre.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD