Menu

.      

Kagu-Eestisse koliv president ööbib hotellis Räpina

  • Kirjutas BNS

FOTO: Kersti Kaljulaid Facebook

President Kersti Kaljulaid ööbib augusti viimasel nädalal Põlva- ja Võrumaal töötades peamiselt hotellis Räpina, kabinetti aga ta tiheda graafiku tõttu ei vajagi, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

„Kabinetis võib riigipea ka Tallinnas olla, Põlva- ja Võrumaal viibides tahab ta aga oma aega kasutada võimalikult paljude inimestega kohtumiseks. See on ka kohaliku rahva ootus,” selgitas Postimehele presidendi kantselei avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.

Ühe öö veedab Kersti Kaljulaid ja tema meeskond siiski ka Võrus, sest Räpina Aianduskooli õppurid olid kohaliku hotelli juba varakult broneerinud. „Enam pole need ajad, kui hotell tehti riigipea tuleku puhuks tühjaks. Aga usun, et võrulased üksnes võidavad sellest,” lisas Linnamäe.

Võimalust presidendi jutule saada ei välistanud nõunik ka mõnel muul ajal, kuid pikemaks vestluseks ei pruugi igal pool paraku aega jaguda. Kõige sobivam aeg selleks on Linnamäe sõnutsi kohtumistel Põlva- ja Võrumaa sädeinimestega.

Lisaks rattaretkele ja vestlusringile Räpina sadamas osaleb president 26. augustil Räpina Aianduskooli avaaktusel, külastab lasteaeda Vikerkaar ja Räpina Paberivabrikut ning peab töökohtumise vallavolikogu liikmetega.

27. augustisse jääb Räpina haigla külastus, Saatse Seto Muuseum, Saatse jalakäijate piiripunkt, Saatse kirik ning kohtumine Setomaa valla juhtidega. Leevil LEPO külapoe ees saab teoks arutelu ettevõtlusest ja ettevõtlikkusest. Tagasiteel Räpinasse külastab president Haameri talu. Päeva lõpus kohtub riigipea Räpina kaitseliitlastega.

28. augustil vaatab Kersti Kaljulaid Põlgastes oma silmaga, kuidas Ommela OÜ-s valmivad riidest korduvkasutatavad mähkmed. Seejärel külastab ta Põlva Agro OÜ-d, AS-i Cista, kohtub lõõtsameister Heino Tartese, Kanepi valla juhtide ning Kanepi seeniortantsurühmaga Päripidi. Kolmapäevale paneb punkti OÜ Siidrikoda külastus. 29. augusti päevakavas on Hobbiton Home OÜ, Asuva Aed, Ahja Moodulahi, Ahja raamatukogu, Põlva haigla, arutelu maakonnakeskuste juhtidega, kohtumine Võru valla juhtide ning tervisespordi noortega.

Töönädala lõppu jäävad Valio Eesti AS, Saagu Parem MTÜ, Sisuko OÜ, Tilsi Perekodu, Obinitsa Seto Muuseumitare ja Piusa koopad. Tagasi vaadatakse ka Vene vägede lahkumisele 25 aasta eest.

Uuesti saabub riigipea Kagu-Eestisse 14. septembril, sest vahepealsel ajal viibib ta Poolas ja Sloveenias. Septembri kolmandal täisnädalal võtab president Võru keskväljakul vastu ka välisriikide saadikute volikirjad.

20 PÄEVA ENIMLOETUD