Menu

.      

Eesti vanglates seni koroonaviirust tuvastatud ei ole

  • Kirjutas BNS

Praeguse seisuga ei ole vanglateenistujatel ega vangidel koroonaviirust tuvastatud - seni on teste tehtud 14 vanglateenistujale ja üheksale vangile. 

Praeguses olukorras on rakendatud ettevaatusabinõusid, et vältida viiruse jõudmist vanglatesse. Vangla jälgib pidevalt viirusohu olukorda ning teeb piirangute muutmise osas otsuseid jooksvalt.

Seoses koroonaviiruse leviku ohuga kehtivad vanglates alates 16. märtsist täiendavad liikumispiirangud. Vange hoitakse reeglina oma kambrites ööpäevaringselt. Alates 14. märtsist vanglates kokkusaamisi ei toimu. Vangidel on jätkuvalt võimalik kohtuda kaitsjate, advokaatide, konsulaaresindajate ja vaimulikega. Samuti on neil võimalik kaitsjate, advokaatide ja riigiasutuste esindajatega suhelda telefoni teel. Isiklikke telefonikõnesid on võimalik pidada vähemalt üks kord nädalas.

Kaitseabinõude kasutamine on vanglates väga oluline, sest suur osa kinnipeetavatest kuulub koroonaviiruse riskirühma. Mitmed narkosõltlased on enne vanglasse sattumist haigestunud immuunsüsteemi tõsiselt nõrgestavatesse nakkushaigustesse. Vanglates on umbes 300 HI-viiruse ja ligikaudu 700 C-hepatiidi kandjat, kelle viirusse nakatumine võib osutuda eluohtlikuks.

Endiselt ei toimu vanglates muid kokkusaamisi ning vastu võetakse üksnes posti teel saadetud pakke.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD