Menu

.      

Võru spaa ehitus võib alata kõige varem järgmise aasta lõpus

  • Kirjutas BNS

Esialgne visioon planeeritavast vabaajakeskusest Võru linnas. Keskus hakkaks tulevikus piirnema Luha ja Turba tänavaga ning oleks uueks naabriks Jüri-Luha tänava ääres asuva Maksimarketile. Allikas: VÕRU LINNAVALITSUS

Võru linna ligikaudu kümne hektari suurusele maa-alale plaanitava mitmeotstarbelise vabaajakeskuse ehitustööd võivad parimal juhul alata järgmise aasta lõpus - selle aasta sügiseks loodetakse kinnitada detailplaneering, järgmine aasta kulub aga projekteerimise ja ehitushanke peale, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

«Keskuse projektiga on praegu gaas põhjas,» rääkis suurprojekti vedav ettevõtja Urmas Johanson. «Kõige paremal juhul, kui kõik asjaolud klapivad ideaalselt, saaks kopa maasse järgmise aasta lõpus.»

Johansoni sõnul on siiski tõenäolisem, et ehitustöödega saab alustada 2023. aasta alguses. «Väga optimistlike plaanide kohaselt võiks vabaajakeskus valmis saada 2023. aasta sügishooajaks, kui siseruume ja spaad aktiivsemalt kasutama hakatakse.»

Võru Maksimarketi kõrval Luha tänaval asuvale võsastunud platsile kerkivas vabaajakeskuses peaksid koha leidma spaa koos veeprotseduu ride, saunade ja atraktsioonidega, ujula ja lastebassein. Samuti peaks sinna tulema hoki- ja uisuväljak, tennisehall, squash’i väljakud, võimlemishall, jõusaalid, ravikeskus, hotell ja kino.

Ehitamisel oli esialgu takistus asjaolu, et krunt asus aktiivse turbavaru alal. Nüüdseks on sellega kaasnevatest aeganõudvatest uuringutest siiski pääsetud. Linn algatas uue, muudetud detailplaneeringu ning korraldas ka selle koostamiseks hanke, mille võitis Hendrikson & Ko OÜ. «Praegu koostamegi tavapärasest põhjalikumat detailplaneeringut, kus lähtume juba ka hoone funktsionaalsusest,» rääkis Johanson.

Järgmise sammuna tutvustatakse lähiajal projekti ka linnavolikogule. «Tahame teha asju avatult ja avameelselt, kuna ehitis kujundab Võru linna tuleviku üht olulisemat kvartalit.»

Johanson loodab, et planeering läheb enne suvepuhkusi avalikustamisele, nii et selle saaks sügisel kinnitada. «Meil on linnaga kokkulepe, et hoone välisilme osas tuleb ideekonkurss. Kui saame ka selle aasta lõpuks tehtud, on meil hästi läinud. Ja kui suuremaid vaidlustuskohti ei teki, saame hakata aasta lõpus hankeid läbi viima,» lausus Johanson, lisades, et projekteerimishange ja projekteerimine võtavad kokku ligikaudu viis-kuus kuud. «Sellele järgneb ehitushange, ka ehituslepingu allkirjastamiseni jõuame kõige varem nelja-viie kuuga.»


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD