Menu

.      

EAS toetab nelja maakonna ehitusprojekte 20 miljoni euroga

FOTO: Aigar Nagel

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) toetab Järva, Lääne-Viru, Valga ja Võru maakonna konkurentsivõime tõstmist ja ettevõtluse elavdamist 19,6 miljoni euroga.

Kokku saavad toetust 18 projekti. Toetuse abil saavad maakonnad teha investeeringuid turismi arendamiseks, tugitaristu rajamiseks tööstus- ja ettevõtlusalade juurde, linnakeskuse avaliku ruumi ettevõtlusele atraktiivsemaks muutmiseks ning keskuste ja tagamaa vaheliste ühenduste arendamisesks, teatas EAS.

EAS-i regionaalarengukeskuse valdkonnajuhi Marge Sargma sõnul on eriti aktiivselt linnaruumi arendamisse panustanud Kagu-Eesti maakonnad, kus käesoleva taotlusvooru vahenditest saavad toetust Võru, Valga ja Tõrva linnasüdamete arendused.

Varasemalt on selleks juba toetus eraldatud Põlvale. "Arhitektuurikonkursside abil leitud lahendused toovad piirkonna keskustesse kindlasti märkimisväärse muudatuse. Näiteks, kui Võrus puudus seni sisuliselt üldse linna keskväljak, siis nüüd rajatakse kaasaegne ja avar linnasüda,“ lisas Sargma.

Piirkondade konkurentsivõime tugevdamiseks tehakse investeeringuid ka turismiatraktsioonide arendamiseks. "Üheks heaks näiteks, kuidas ka väljaspool Tallinnat ja Tartut on võimalik luua hästitoimivat ning majanduslikult edukat turismiatraktsiooni, on Vastseliina piiskopilinnus, “ rääkis EAS-i regionaalvaldkonna eest vastutav juhatuse liige Sille Talvet.

Esimeses taotlusvoorus toetatakse 18 projekti elluviimist kogumahus 19,6 miljonit eurot. Kokku esitati taotlusvoorude tähtajaks 33 projekti mahus 36 miljonit eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD