Menu

.      

Ikla kandi alkoholipoed suurendavad müügipinda

Foto: TOMI SALUVEER

Ikla kaks suuremat alkoholikauplust laiendavad poepinda ligemale kaks korda – nii Aldar Eesti OÜ kui ka Alko 1000 on ehitustöödega alustanud ja plaanivad uuenenud kaupluse avada järgmise aasta alguses, kirjutab Postimees.

Aldar Eestile kuuluva SuperAlko Ainaži kaupluses on praegu ligikaudu 800 ruutmeetrit müügipinda. Ettevõtte projektijuhi Riin Rätsepa sõnul suurendab hiljemalt veebruaris valmiv juurdeehitus müügipinna 2000 ruutmeetrini, lisaks sellele ehitatakse laohoone. Poel on suur vajadus lisaruumi järele, märgib leht.

"Meil on siin suvel olnud aegu, mil suur kauplus meenutab kioskit: inimesed ootavad poe ukse taga ostukärudega ja parkla on rahvast tulvil," nentis Rätsep, lisades, et peagi valmiv laiendus hoiab mõneks ajaks sellised olukorrad ära.

Rätsepa sõnul ei ole poe avamispäeva veel paika pandud, kuid seda tehakse esimesel võimalusel. Ehitus peab valmima veebruari lõpuks, kuid kasutusloa hankimine võtab projektijuhi kogemuse kohaselt aega kaks päeva kuni kaks nädalat. "Hiljemalt märtsis tahame suurema kaupluse avada," rääkis Rätsep.

Aldar laiendab tegevust ka mujal Lätis. Rätsepa kinnitusel avab ettevõte tuleva aasta esimeses pooles seal mitu poodi.

Ehitustööd käivad ka Ikla-Ainaži piiril asuvas Alko1000 kaupluses. Uuenenud kauplus avatakse plaanide kohaselt juba tänavu.

Ettevõtte juhi Einar Visnapuu sõnul suureneb müügipind 700 ruutmeetrilt 1300 ruutmeetrini. "Kuigi seal ei ole selle järele väga suurt vajadust, otsustasime klientide mugavusele mõeldes kaupluse siiski avaramaks muuta," rääkis juht.

Visnapuu jutu järgi Alko1000 lähiajal piirikaubanduses muid ulatuslikumaid uuendusi ei plaani. "Ettevõte pöörab praegu tähelepanu Eestis toidukaupluste keti arendamisele," ütles ta.

Aldar Eesti kaupluste käitaja Lätis on SIA Aldar Latvia, mis haldab ettevõtte kodulehe andmetel kolme Eesti-Läti piiri ääres asuvat poodi. Lätis asub kolm Alko1000 kauplust.

Piirikaubandus on tõusva aktsiisi tõttu viimasel ajal märgatavalt suurenenud ja languse märke ei ilmuta. Eesti konjunktuuriinstituut prognoosib, et arvestades lõunapiiril kasvavat piirikaubandust ja põhjapiiril hääbuvat eksporti, laekub 2018. aastal Eesti riigieelarvesse alkoholiaktsiisi ligemale 80 miljonit eurot vähem kui rahandusministeerium on plaaninud.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD