Menu

.      

Avatud uste päeval külastas notareid üle 500 inimese

Rõuge mees Kuuno lahtiste uste päeval Lembitu tänaval asuvas Võru notaribüroos. Nõu annab Võru notaribüroo notar Triin Tein. Foto: AIGAR NAGEL

Eelmisel nädalal korraldatud notaribüroode avatud uste päeval külastas notareid üle 500 inimese.

Möödunud kolmapäeval aset leidnud avatud uste päeval külastas notareid üle Eesti 517 inimest, kõige rohkem külastati Heli Mõttuse notaribürood Tallinnas, kuhu jõudis nõu küsima kokku 47 inimest, edastas Notarite Koda. 

Notarite Koja esimehe Merle Saar-Johansoni sõnul pöördusid inimesed notarite poole eeskätt küsimustega, mis puudutasid pärimist ja kinnisvara.

"„Loomulikult huvitas paljusid inimesi ka abieluvaraga seonduv, sest see oli meie tänavuse avatud uste päeva põhiteema. Siiski ei olnud teemadering kuidagi piiritletud ning kutsusime inimesi julgelt notareid külastama ka muude küsimustega,“ ütles Saar-Johanson.

Võrreldes mullusega oli tänavusel avatud uste päeval külastajaid pisut vähem, kuid mitmete notarite hinnangul võis osalejate arvu pärssida heitlik ilm. Seda kinnitab ka asjaolu, et paljud inimesed küsisid notaritelt nõu hoopis telefoni teel.

„Tegelikult on nii, et notari konsultatsioon on alati tasuta seni, kuni sellele järgneb mõistliku aja jooksul tehing. Sestap ei olnudki inimestel, kellel on plaanis mingi tehing sõlmida, vaja just avatud uste päevale oma külastust ajastada,“ selgitas Saar-Johanson.

Mitmete külastajate küsimused puudutasid ühinguõigust, näiteks osaühingute osade võõrandamist, samuti äriühingute asutamist või lõpetamist. Viljandi notari sõnul pöördusid tema poole paljud mittetulundusühingute vanemaealised juhatuse liikmed küsimustega tegeliku kasusaaja teadete esitamise kohta, millega seoses on praegu omajagu arusaamatusi.

Mitmel pool jagasid inimesed notaritega oma muresid ka seoses kohaliku omavalitsuse töö või sotsiaalsete probleemidega, mis on Saar-Johansoni sõnul küll inimlikult mõistetavad, kuid nende probleemide osas  ei saa notarid inimesi enamasti aidata.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD