Menu

.      

Õlletootjad: mullu kasvas Läti piiril õlle müük poole võrra

Pixabay

Eesti Õlletootjate Liidu poolt koondatud andmetel müüdi möödunud aastal Läti piiril õlut võrreldes 2017. aastaga 50 protsenti enam, siidreid ja long-drinke müüdi samas tunamulluse aastaga võrreldes 2,2 korda ehk 120 protsenti rohkem. 

Liidu poolt kokku koondatud müügitulemustest nähtub, et 2018. aastal müüdi Läti piiril õlut kokku 27,1 miljonit liitrit, aasta varem oli vastav number 18,1 miljonit liitrit. Siidreid ja long-drinke müüdi liidu andmetel mullu 5,1 miljonit liitrit, samas 2017. aastal müüdi neid 2,3 miljonit liitrit, teatas õlletootjate liit.

"Need numbrid näitavad, et aastaga on piirikaubanduse kasv olnud võrreldes varasemaga taas märkimisväärne. Eriti drastilised on need numbrid võrreldes kogu Eesti sisemaal asuvate kaupluste müügiga. Nimelt müüdi 2018. aastal sisemaal õlut 66,4 miljonit liitrit, seega lõunapiiri müük moodustab 41 protsenti õllede sisemaa müügist. See on konkurentsitult suurim piirikaubanduse näitaja kogu Euroopa Liidus," kommenteeris liidu tegevjuht Peeter Võrk näitajaid. 

"Ühtlasi kinnitavad müüginumbrid juba möödunud aastal prognoositut, et kingime aastas rohkem kui 100 miljonit eurot maksuraha Läti riigile," lisas Võrk. 

Eesti Õlletootjate Liit on joogi-ja õlletootjate katusorganisatsioon, mis esindab Eesti suurimaid õlle- ja muu lahja alkoholi tootjaid. Liidu müügistatistika on kogutud liikmesorganisatsioonidelt. 


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD