Menu

.      

Amazoni ja Google'i juhid arutavad Kaljulaidiga tehisintellekti mõju

President Kersti Kaljulaid kohtub märtsis Google'i, Netflixi, Spotify, Amazoni, Nvidia, Taxify, Microsofti ja Starhipi tehisintellektiliidritega, et arutada Euroopa konkurentsivõime tõstmist tehisintellekti valdkonnas.

Kaljulaid kohtub ettevõtete esindajatega 7. märtsil toimuval rahvusvahelisel tehisintellektikonverentsil North Star AI, mille eesmärk on tehisintellekti rakendamise ja andmete kasutamise oskuste tõstmine organisatsioonides ja startup'ides.

"Oluline on rääkida algoritmide kõrval ka andmete kogumisest, kasutamisest ja andmeanalüütikast, sest see defineerib projekti edu," ütles Taxify andmeteadusjuht ja North Star AI kaasasutaja André Karpištšenko. "North Star AI loodi selleks, et arendajad ja tehnoloogiajuhid saaksid rakendatavaid teadmisi, kuidas keerulisemaid andmetega seotud probleeme lahendada, ideid valideerida ja uusi murrangulisi tehnoloogiaid kasutada."

Euroopa tehnoloogia tulevik ja konkurentsivõimet ei mõjuta ainuüksi ettevõtjate ja tehnoloogiajuhtide äriideed ja arendusvõimekus. Seadusandjatel ja riigil on siin võtmeroll.

"Eesti digitaalne taristu annab meile unikaalse võimaluse tehisintellekti kasutamiseks, aga ainult siis, kui suudame luua sobiva õigusliku raamistiku. Oleme õppinud, et riik ei saa oma peamistest kohustustest kõrvale hiilida hoolimata sellest, et uued tehnoloogiad võivad olla nende jaoks ebamugavad. See kehtib nii digimaailmas, tehisintellekti kui kõigi teiste tulevikutehnoloogiate puhul," selgitas Kaljulaid.

Konverentsile järgneb ümarlauadiskussioon, kus globaalsed tehisintellektieksperdid kohtuvad Eesti riigi esindajatega, riigi tehnoloogiajuhiga ja kohalike startup-juhtidega. Kohtumisel arutletakse laiemalt tehisintellekti tehnoloogiate rakendamise tõstmist Eestis ja Euroopas, ning rahvusvahelist koostöövõime suurendamist tehisintellekti valdkonnas, mis aitavad tagada Eesti positsiooni maailmas kui digiliider.

Konverentsi sihtrühmaks on tehisintellektieksperdid, startup'ide juhid, andmeteadlased ja programmeerijad. Konverentsi peateemaks on andmed kui konkurentsieelis ettevõttele. Muuhulgas arutatakse andmete kasutamist masinõppes ja sellega kaasnevad väljakutsed, nagu andmeturvalisus, andmevahetus, kvaliteet ja tööprotsessid. Rahvusvahelised eksperdid toovad parimaid praktikaid ja näiteid andmete kasutamisest Silicon Valleyst kuni Skandinaaviani, seda nii tervishoius, transpordis, muusikas, filmis, logistikas.

Konverentsile tulevad teiste seas Google DeepMindi masinõppeteadlane Samuel Ritter, Netflixi masinõppe infrastruktuuri arhitekt Ville Tuulos, Spotify tootearendusjuht Henrik Lindström, Amazon Web Services tehisintellekti juhtiv evangelist Julien Simon ja Microsofti vanemteadlane ning masinõppeuuringute juht Frank Seide.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD