Menu

.      

Eesti vanim elanik Marta Kivi saab 107-aastaseks

Teisipäeval saab 107-aastaseks Eesti vanim elanik, kauaaegne Tornimäe kooli õpetaja Marta Kivi, kes praegu elab poeg Jüri juures Raplamaal Kohilas, kirjutab Meie Maa. 

„Ju need head geenid on,” vastas Marta poeg Jüri küsimusele, mis on tema arvates ema vitaalsuse saladus. „Nagu ta ise ütleb, et tuleb süüa siis, kui on nälg ja kõht nõuab,” muheles ta.

Jüri märkis sünnipäeva iseloomustades, et külalisi on tulemas palju – omad lapsed ja lapselapsed, Kohila valla esindus ja veel teisigi. „Ega ju väga palju külalisi lubada saa, vanainimene väsib ära,” sõnas Jüri.

Kuidas aga Eesti üks auväärsemaid inimesi ennast vastu väärikat pidupäeva tunneb, selle kohta ütles Jüri, et ema muretseb, et kas nad suudavad ikka kõik külalised vastu võtta, kes tulemas on. Mõned päevad tagasi kimbutas Martat ka viirus, kuid see on õnneks taandunud. „Nii et tervis on tal praegu igati klaar,” kinnitas Jüri, kelle sõnul on emal Saaremaa ikka südames. Oma poja Jüri juurde kolis Marta 2001. aastal.

Vitaalse vanaproua lemmiktegevus on ajalehtede lugemine ja ristsõnade lahendamine ning ka Saaremaa uudistega on ta kogu aeg kursis.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD