Menu

.      

Venemaal alla kukkunud lennuk oli varem Eesti registris

Venemaal alla kukkunud lennuk oli varem Eesti registris

Venemaal Tjumeni lähistel esmaspäeval alla kukkunud reisilennuk ATR-72 kuulus varem Finnairi tütarfirmale Aero Airlines ja oli Eesti lennuregistris, kirjutab Ilta-Sanomat.

Venemaal alla kukkunud propellerlennuk valmis Itaalias 20. oktoobril 1992. Finnair ostis lennuki 1998. aastal lennukompaniilt Transasia Airways ning 1. jaanuarist 1999 oli lennuk Soome lennuregistris tähisega OH-KRL.

Novembris 2003 läks lennuk Finnairi tütarfirma Aero Airlines käsutusse ning 26. augustist 2005 oli lennuk Eesti lennuregistris tunnusega ES-KRL. 2008. aasta suvel ostis lennuki Venemaa lennukompanii UTair ning lennuk hakkas kandma tähist VP-BYZ.

Aero Airlines opereeris aastatel 2002-2008 Tallinna-Helsingi liinil.

Tjumeni lähistel kukkus esmaspäeva varahommikul alla reisilennuk, pardal olnud 43 inimesest hukkus 31, neist üks haiglas, eluga pääses 12 inimest.

Tegemist oli kolmanda korraga, mil reisilennuk ATR-72 on oma 20-aastase ajaloo jooksul alla kukkunud. Hetkel ei ole selgunud, miks lennuk alla kukkus.

Tjumeni lähistelt Roštšino lennujaamast Surguti suundunud lennuk kukkus alla mõni aeg pärast õhkutõusmist ja kadus radariekraanidelt kell 5.35 Moskva aja järgi (Eesti aja järgi kell 4.35). Lennukompaniile UTair kuulunud lennuk, reisinumbriga UTA-120, kukkus alla umbes 40 kilomeetri kaugusel Roštšino lennujaamast ja süttis põlema.

Sündmuskohale jõudnud päästjad leidsid eest hulga elusolevaid inimesi, kelle vigastused olid tõsised. Hukkunute seas oli ka lapsi.

bns

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD