Menu

.      

Võru volikogu saatis Võru Soojuse kolmandale müügiringile ja likvideeris kultuurimaja Kannel

Võru linnapea Jüri Kaver (seisab) eile linnavolikogu istungil selgitamas ASi Võru Soojus müügi tagamaid. Foto:Võrumaa TeatajaOTSUSED • Võru linnavolikogu otsustas eilsel istungil panna kolmandat korda müüki soojaettevõte AS Võru Soojus ja lõpetada Võru kultuurimaja Kannel tegevus 31. detsembrist käesoleval aastal.

Volikogu otsustas panna kolmandat korda müüki ASi Võru Soojus aktsiad, langetades hinda seniselt 4,5 miljonilt eurolt 3,5 miljoni euro peale. „Kui seekord müük ebaõnnestub, siis on nagu pangamajaga, et iga hinna eest ei müü ja tuleb seetõttu müügist maha võtta,” kirjeldas müügiotsuse eelnõud volikogu liikmetele tutvustanud linnapea Jüri Kaver. Ta ütles, et uus hind 3,5 miljonit eurot põhineb Krediidiinfolt saadud rahvusvahelisel hinnangul. Uus hind pandi ettevõttele seetõttu, et eelmise hinnaga ostjat ei leidunud.


Volikogu majanduskomisjoni esimees Sairos Hõrak tegi ettepaneku võtta müügitingimustest välja teenuse osutamise lõpptähtaeg 21. detsember 2022, et võimaldada teenust ka edaspidi osutada, ja volikogu enamus oli selle ettepanekuga päri. Soojaettevõtte müügi poolt hääletas 15 volikogu koalitsiooni esindajat Reformierakonnast ja IRList, vastu oli viis opositsiooni esindajat Keskerakonnast, Rahvaliidust ja Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast.


Volikogu Keskerakonna esindaja Toomas Paur, kes oli üks vastu hääletajatest, ütles pärast volikogu istungit, et ei toeta müüki, sest äriettevõte, kellele müüakse, teenib kasumit ja ei tegele sotsiaalsete küsimustega. Paur lisas, et linn saab hinna osas teha järeleandmisi, mida äriettevõte ei saa.

Volikogu esimees Erki Saarman ütles pärast volikogu istungit, et koos uue otsusega müüa ettevõte madalama hinnaga korraldatakse koostöös välisministeeriumi, kaubandus-tööstuskoja ja EASiga rahvusvaheline enampakkumine. „Hetkel töö käib ja loodame viia aktsiate enampakkumise ligi kümnesse riiki,” rääkis Saarman. Ta lisas, et eelmise hinna osas (4,5 miljonit eurot) on võimalike ostjatega läbi räägitud viis kuud, ent kõik on rääkimiseks jäänud ja ühtegi pakkumist pole tehtud.
Küsimusele, miks pole linn kaasanud müügiprotsessiks nõustajat, vastas Saarman, et seda on kaalutud, aga linna juhtkond on seda pidanud ebaratsionaalseks. „Võru linnavalitsus suudab rahvusvahelise pakkumise ka ise läbi viia,” märkis ta, lisades, et kasutatakse juba nimetatud asutuste abi.


Uus hind 3,5 miljonit eurot on kokku lepitud koalitsiooninõukogus ja see põhineb Krediidiinfo hinnangul (3,4–3,7 miljonit eurot). Ühtlasi on koalitsiooninõukogu otsustanud, et kui selle hinna lähedast pakkumist ei tule, kaalutakse müügiprotsessi lõpetamist. Eelmine hind 4,5 miljonit eurot põhines Saarmani väitel linna enda hinnangul, kuna just nii suur oli möödunud aastal linna laenukoormus. „Tundus, et selline hind omab kogukonna toetust,” ütles Saarman.


Kultuurimaja Kannel lõpetab aasta lõpus


Volikogu otsuse kohaselt lõpetatakse kultuurimaja Kannel tegevus 31. detsembril. Võru Kandle asjaajamine ja vara antakse üle möödunud aasta lõpus loodud sihtasutusele Võru Kannel üle hiljemalt 1. septembriks käesoleval aastal.


Koos Kandle kultuurimaja tegevuse lõpetamisega tunnistas volikogu eile kehtetuks Võru kultuurimaja Kannel põhimääruse alates käesoleva aasta 31. detsembrist.


Kultuurimaja Kannel juht ja loodud SA Võru Kannel juht Heiki Kelp ütles volikoguistungil sõna võttes, et muutusega langeb talle isiklikult senisest suurem vastutus ja ta on valmis selle vastutuse võtma. Ta märkis, et seni pole rahva- ja kultuurimajasid sihtasutusteks ümber kujundatud, Võru Kannel on selles osas teerajaja. Võru linnavolikogu esimees Erki
Saarman ütles Kandle ümberkujundamist kommenteerides, et sihtasutuse loomisega läheb Kannel linna eelarvest välja, sellega tekib võimalus taotleda eri projektirahasid. Lisaks linnavalitsusele on nõus oma inimeste tegevust Kandles toetama ka Võrumaa omavalitsused, sest 550 inimesest, kes Kandle ringidest osa võtavad, on ligi 200 maakonna inimesed.


Volikogu otsustas eile ka anda Võru linnas asuvale kalmistule nimetuse Võru linnakalmistu ning andis nõusoleku kuue elektriauto Mitsubishi i-MiEV tasuta kasutuse võtmiseks alates tänavusest kevadest kuni 21. detsembrini 2015.

{jcomments off}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD