Menu

.      

Vesine nina ja sügelevad silmad – kas mul on allergia?

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Tilkuv või hoopis kinnine nina, punetavad ja sügelevad silmad või siis lakkamatu aevastamine võivad olla nii külmetuse, aga väga sageli ka allergilise reaktsiooni sümptomiteks. Ja kuigi võite arvata, et teil pole varem allergiaid olnud, tasub sellistel puhkudel end testida ja allergia kontrolli alla võtta.

Allergeene on väga erinevaid ja inimesed reageerivad neile samuti erinevalt. Tihti ollakse millegi vastu allergilised, kuid kuna sümptomid ei ole tugevad, siis need ei torkagi silma ning igapäevaelu ei sega. Nii võib inimene aasta ringi üsna hästi taluda näiteks kodust tolmu või lemmiklooma allergeene, kuigi ta on nende suhtes allergiline, kuid kui kevadisel õitseajal võimendub allergia nii tugevasti, siis arvabki inimene, et on allergiline ainult õie- või heinatolmu vastu, kuigi tegelikult on allergiline aasta ringi. Ja nii juhtubki, et oleme rohkemate allergeenide suhtes allergilised, „võitleme” sellega päevast päeva, ise seda teadmata ja alaliselt kontrolli all hoidmata.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD