Menu

Milline on see magusaim maasikas?

  • Kirjutas Heleri Lakur

Uudismaa talu noor perenaine Egle Siffer demonstreerib oma põllul üht uuemat, kuid saagikat ja magusat sorti Sunsation, mille järelmaitse on lausa martsipanine. Samuti ütleb ta, et endiselt on Polka inimeste seas uute maasikasortide kõrval üks eelistatumaid. Foto: AIGAR NAGEL

Maasika kõrghooaeg on selleks suveks läbi, aga veel praegugi saab marju söögiks või talveks varuda, sest mitte kõik maasikasordid ei valmi ühel ajal.

Sel suvel paar nädalat varem alanud maasikahooaeg pani paljud marjade varumisele mõtlema juba enne jaanipäeva, küll aga teatakse vähe sellest, milline maasikas sobib lauamarjaks,  millist tasub talveks varuda ja milline on see õige magus maasikas. Oma nõuandeid jagavad nii kogenud kui verinoored maasikakasvatajad Võru-ja Põlvamaalt.

Polka - rahva lemmik

Võrumaal Peebu talus on maasikakasvatusega tegeletud juba üle 20 aasta. Aja jooksul on põllul kasvatatud Jonsokit, Senga-Senganat, Eliannyt, Honeoyet, Darselecti, Sonatat, Polkat, Rumbat, Sonsationi ja Malwinat. Vedo talu Põlvamaal on kasvatanud viie aasta jooksul kümmet erinevat maasikasorti.

Palun logi esmalt sisse

Seda lugu näevad täispikkuses ja suurte fotodega ainult Digilehe tellijad.
Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada siit.

LOE VEEL

LOE VEEL

Viimase hetke pakkumine

15 PÄEVA ENIMLOETUD