Menu

.      

Kust leiab Võrumaa kodutu turvalise pesapaiga?

  • Kirjutas Sten Sang

Pakaseline talveilm muudab värskes õhus elunautlemise ebamugavaks ning sunnib vaatama soojema siseruumi poole. Foto: AIGAR NAGEL

Kurjad ilmad muudavad koduta inimeste päevad ja ööd aina keerulisemaks. Leht uurib Rõuge, Antsla ja Setomaa valla ametnikelt ning Võru linnalt, kas kõigil piirkonna elanikel on soe tuba ootamas ja kuidas omavalitsused elu hammasrataste vahele jäänuid toetavad.

Variante jagub

Rõuge valla sotsiaalosakonna juhatajale Triinu Õispuule teadaolevalt kodutuid isikuid praegu vallas ei ole. „Kui inimesel puudub elukoht või tal pole võimekust seda vabaturult üürida, siis suuname abivajajad omavalitsuse poolt pakutavatele sotsiaalteenustele. Valikus on eluruumi tagamise teenus ja olenevalt olukorra keerukusest turvakoduteenus või varjupaigateenus.”

Rõuge vallal on olemas erinevad sotsiaalpinnad, mida inimestele elamiseks pakutakse. Üks neist on Misso sotsiaalkeskus, kus pakutakse eluruumi tagamise teenust. Turvakoduteenust ja varjupaigateenust ostab vald sisse headelt partneritelt, sest Rõuge territooriumil selliseid teenuseosutajaid ei ole.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD