Menu

.      

Me teame müüdud-ostetud korterite arvu, kuid ei tea, kui palju oli nende seas kodusid

  • Kirjutas Kalev Annom

Renoveeritud kortermaja Sõmerpalus Heki 1 paisatab silma juba kaugelt, sest maja asub kaupluse taga mäe peal. Foto: KALEV ANNOM

KORTER ≠ KODU > Tee korterini võib olla ühe tehingu kaugusel. Tee koduni on hoopis midagi sellist, mida on sõnades raske, kui mitte võimatu seletada. Nüüdisajal on õnneks jõutud tegudega korterist ja kodust väljapoole ning Nõukogude ajal ehitatud korterelamud saavad maja maja järel kauniks ja soojaks katusest keldrini. Tegu on meie kodudega ja meie rahaga!

Soodsad tuuled 2020. aastal

Seni on läinud kaks kolmandikku KredExi kaudu jagatud korterelamute renoveerimistoetusest Harju- ja Tartumaale. 2020. aastaks plaanib riik toetuse tingimused ümber teha, nii et toetusest oleks abi üle Eesti. Mõtteid on aga teisigi, sest korterelamute renoveerimine vajab suuremat hoogu.

Mais avatud kortermajade renoveerimise taotlusvoorus jagati 17,5 miljonit eurot laiali mõne minutiga. Eesti Korteriühistute Liidu andmetel on umbes 200 ühistut valmis kas või kohe renoveerimisega alustama – kui ainult raha kokku saaks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo avaldas lootust, et tuleva aasta taotlusvoor tuleb tänavusest suurem. Ta selgitas, et seekord saab riik raha struktuurivahendite tulemusreservist – rahapotist, mis jagatakse liikmesriikidele seni tehtud töö järgi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD