Menu

.      

Hoolimata piirangute seadmisest on energiajookide müüginumbrid tõusuteel

  • Kirjutas Kadi Annom

Võru Rimi supermarketi teenindusjuht Gerly Trolla ei armasta energiajooke tarbida. Enese turgutamiseks soovitab ta pigem tegeleda spordi ja aktiivse liikumisega. Foto: AIGAR NAGEL

Sageli räägitakse mitmesugustest müügikeeldudest, mis kehtivad tubakatoodetele, alkoholile, e-sigarettidele ning ka energiajookidele.

Enamik kauplusi on praeguseks võtnud sihi mitte müüa energiajooke alla 16aastastele noortele või keelustada see lausa täisealiseks saamiseni. Ometi on hoolimata keelust ning rohkest teavitustööst energiajookide müük pigem kasvanud. Sortimendist leiab nii klassikalisi energiajooke kui ka erinevate maitsetega niinimetatud jõuandjaid.

Rimi kauplused ei müü energiajooke alla 16aastastele noortele ning see otsus võeti vastu juba aastal 2012. „Kuna tegemist on Rimi klientide jaoks juba ammuse nõudega, siis ollakse sellega üsna harjunud. Meenub, et keelu rakendudes oli meil omajagu seletamist küll, tuli ette ka konfliktseid olukordi. Tänaseks on see juba teada fakt, et Rimisse ei ole alla 16aastasel mõtet energiajooke otsima tulla. Võru Rimi juhataja kinnitas, et üsna harva juhtub, et mõni noor tuleb nende kauplusesse energiajooki ostma,” selgitab Rimi avalike suhete juht Katrin Bats.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD