Menu

.      

Põlvas alustab riigi esimene ämmaemanduskeskus

  • Kirjutas Sten Sang

Põlva haigla juhataja Margot Bergmann (vasakul) ja osakonna ämmaemandusjuht Krister Matto seisavad uue ämmaemanduskeskuse eduka tööle hakkamise ja toimimise eest. Foto: AIGAR NAGEL

Põlva haigla sünnitusosakond sulges alates uue aasta saabumisest oma uksed ja edaspidi saavad emad oma beebid lähima võimalusena ilmale tuua kas Võrus või Tartus.

Detsembrikuus nägi Põlvas ilmavalgust kümme verivärsket riigikodanikku ning viimane neist asus pisikesi käsi-jalgu siputama 26. detsembril.

Põlva haigla juhataja Margot Bergmann nõustus lahkelt vastama lugejaid huvitavatele küsimustele seoses sünnitusosakonna sulgemisega ning haiglatöö ümberkorraldamisega.

Mis kuupäevast ja kellaajast alates Põlva haigla enam sünnitajaid vastu ei võta?

Margot Bergmann: Sünnitegevuse alguses saab Põlva haiglasse uuel aastal endiselt pöörduda. Kui naine saabub Põlva haiglasse, siis hinnatakse sünnitegevust ning otsustakse naise ärasuunamine Lõuna-Eesti haiglasse või Tartu ülikooli kliinikumi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD