Menu

.      

Võru naiste võrkpallitreener Raivo Jeenas on kirglik kalamees ning peab oluliseks hoida suhteid

  • Kirjutas Heleri Lakur

Treener Raivo Jeenasel oli parasjagu Võru vanas spordihoone pallisaalis trenn alanud, kui kohtusime tema U-16 võistkonnaga, kuhu kuuluvad noorimad, kes on kaks aastat mänginud, ja vanimad, kes juba neljandat hooaega koos. Koos käiakse mängimas neli korda nädalas. U-16 naiskonda treenib Jeenas koos noore treeneri Triin Ojasooga. Foto: AIGAR NAGEL

Möödunud nädalal tunnustas Kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapital Võru naisvõrkpalli elu edendajat ja ligi pool sajandit treenerina töötanud võrulast Raivo Jeenast (67) aastapreemia laureaaditiitliga.

Jeenas pole ainuüksi elus hoidnud võrkpallielu ja selle tuntust Võrumaal, vaid peab võitude kõrval sama oluliseks elus hoida suhteid põlvkondade vahel. Legendaarse ja tugeva treenerina on ta ka väga tõsine kalamees, mida pole teps mitte vähem teinud kui treeneritööd.

46 aastat koos võrkpalliga

Kui hirmuäratavalt suur see number ka ei tundu, on üle poole oma elust tüdrukute ja naiste treeneriks olnud Raivo Jeenasel õnnestunud tõenäoliselt ainsana naiste treeneritest teha ajalugu. Säravaim näide treeneritöö tulemustest on Evely Heliste (neiupõlvenimega Vumba), kes on koos Kadri Kruusiga taasiseseisvunud Eesti esimene juunioride Euroopa meister rannavõrkpallis. Vumba on siiani Võru naiskonna liige. Teine hiigav näide aga pärineb samuti samas ajast: Marina Kasch, keda võrkpallimaailmas peetakse üheks Eesti läbi aegade edukamaimaks naisvõrkpalluriks, tema esimesteks juhendajateks olid nii Jaan Gutmann kui ka Raivo Jeenas.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD