Menu

.      

Võrulaste meetodid ravimiseks ehk eetriga haiguste vastu

  • Kirjutas Heleri Lakur

Terviseameti teatel tekitab 30 milliliitri eetri joomine tõsiseid tervisekaebusi ning 60 milliliitrit võib olla surmav, kuid sellest hoolimata tarvitatakse seda väikestes kogustes profülaktikaks haiguste ennetamisel. Foto: ERAKOGU

PABERLEHT> Arvatakse, et eetrit, mida rahvas tunneb ka õuka, liikva ja paljude muude huvitavate nimede järgi, ei peeta selle väikeses koguses või ravi eesmärgil tarvitamisel kahjulikuks kellelegi.

On seda ravimise eesmärgil kasutatud sajandeid ning ikka ja jälle leiavad kohalikud, eelkõige võrulased ja setud, sellest iseloomuliku lõhna ja kõrvetava maitsega värvuseta vedelikust omale profülaktilise abimehe nii külmetushaiguste vastu kui ka gripihädade ärahoidmiseks. Milline on aga see kõige õigem ja ohutum viis eetrit ravimina kasutada, pole siiani kindlaks tehtud, kuid praktikaid on erinevaid. Toome siinkohal mõningaid soovitusi tarvitajatelt endilt ja jagame terviseameti soovitusi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD