Menu

.      

Austatud treener ja õpetaja Ants Joonas saab õpilastelt Haanjasse pingi

  • Kirjutas Kalev Annom

Ants Joonase pingi valmimist jälgib Võru vallavolikogu esimees Georg Ruuda (vasakult). Pingi detailide kallal on ametis Karl Heinsoo. Paremal on valmis abi pakkuma Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni alajuht Hillar Zahkna. Esiplaanil pingi kuusepuust osad. Pingi disainis endine võrulane Tõnu Sikk, kes oskas pingi juures osavalt vihjata laskesuusatamisele. Foto: KALEV ANNOM

Legendaarse laskesuusatajate treeneri Ants Joonase õpilased on võitnud lausa lugematul arvul medaleid, tõusnud pjedestaalile, osalenud maailmameistrivõistlustel, olümpiamängudel. Endiste õpilaste sõnul tõi Ants Joonas Võrumaale laskesuusatamise ja tänu oskuslikule juhendamisele viis siinsed noored laia maailma. Olümpiamängudel on näiteks võistelnud Hillar Zahkna, Aivo Udras, Janno Prants, Margus Ader.

Georg Ruuda ja Hillar Zahkna idee teha pink

Hillar Zahkna ütles Võrumaa Teatajale, et pingi idee tuli Georg Ruudalt, aga viimane väidab, et mõtte autor on Hillar Zahkna. Igal juhul hakkab pink Hanson Mööblis neljanda põlve tisleri Karl Heinsoo käe all ilmet võtma.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD