Menu

.      

Legendaarsed haanjamehe suusad ei ole kuhugi kadunud

  • Kirjutas Kalev Annom

Haanja põhikooli noormehed Henri Linder (15, vasakult) ja Rasmus Hein (16) panevad õpetaja Paavo Rüütli juhendamisel äsja mitu tundi keedukatlas olnud suusatoorikute ninad painutusrakisesse. Paavo Rüütli  sõnul on ta proovinud igal nädalal omavalmistatud suuskadega metsas paksu lume sees matkata. Henri Linder kinnitab, et on Haanja maratoniraja küll läbi suusatanud, kuid  mitte võistelnud. Rasmus Heina sõnul meeldib talle küll puutöö, suusatamine mitte nii eriti. Fotod: KALEV ANNOM

Haanja kooli tööõpetuse tunnis oli sel nädalal käsil haanjameeste suuskade suusaninade paindesse panemine, millele eelnes suusatoorikute mitmetunnine keetmine. Töö- ja tehnoloogiaõpetaja ning puutööringi juht Paavo Rüütli on Haanja koolis õpetaja olnud kuus aastat.

Vooremaalt Võrumaale

„Õpetajana läheb mul praegu kuues õppeaasta, esimesed katsetused haanjamehe suuskadega said tehtud kohe esimesel aastal. Suuskade kaunistamise teevad poisid sel aastal kunstiõpetaja Kersti Aasa juhendamisel ning tavaliselt kasutatakse kaunistamiseks rahvuslikku ornamentikat,” seletab Paavo Rüütli, kes kolis Haanjasse elama 1989. aastal Jõgevamaalt.

Suusatunde andis Harri Neem

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD