Menu

.      

Kuus unustuse hõlma vajunud matmispaika said vabatahtlike abiga väärika näo

  • Kirjutas Kadi Annom

Neljapäeval korrastati Võru linnakalmistul kuus hauaplatsi. Fotol on tööhoos Karl-Tõnis Truup (vasakult), Allan Bubnovski, Roman Lees, Katrin Saag ja Mait Parv. Foto:  AIGAR NAGEL

Maikuu viimasel nädalal käisid Vabadussõja mälestuse hoidja Elar Sarik ja Ain Krillo Vabadussõja Ajaloo Seltsist Võru kalmistul, et võidupüha eel üles otsida ning kaardistada võimalikult palju Eesti vabaduse eest lahinguväljal võidelnute või muul moel punase terrori pärast hukkunute seni leidmata haudu.

Ühtlasi kaardistati ära need matmispaigad, mis on hooletusse jäänud ning millel puudub seotud isik, kes regulaarselt hauakääbast hooldamas käiks. Et vältida väärikalt oma elu jätnute hauaplatsidel pealematmist ning austada nende mälestust otsustati Sariku eestvedamisel võtta ette korrastamata ja mahajäetud matmispaikade kordategemine, et oleks võimalik võidupühal ka nendel platsidel viisakalt küünal süüdata.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD