Menu

.      

Muusikakooli direktor Neeme Punder: etteheide on otsitud põhjus

Võru Muusikakool  FOTO: InternetKOOLIJUHT KOMMENTEERIB • Teisipäevane Võrumaa Teataja kirjutas, kuidas Võru muusikakoolis käärib kriis: õppealajuhataja lahkus ametist ja lapsevanemad on rahulolematud, kuna kooli direktor viibib tööl väga harva. Pärisime Võru muusikakoolis toimuva kohta aru kooli direktorilt Neeme Punderilt ning küsisime, kuidas tema seda kõike näeb ja kommenteerib.

Direktor Neeme Punderi kommetaar oli selline: „Tundub, et etteheide, nagu direktorit ei saaks kätte, on otsitud põhjus. Minu ukse kõrval stendil on direktori vastuvõtuaeg. Muusikakooli kodulehel on nii lauatelefoni number kui ka mobiiltelefoni oma, samuti elektronposti aadress. Senini pole minuni jõudnud mitte ühegi lapsevanema etteheide, et ta ei saa mind kätte – kõik, kes on soovinud minuga kokku saada, on seda ka saanud. See on tõsi, et õppealajuhatajat hetkel majas pole. See on kooli siseasi ja kindlasti leiame sellele kaadriprobleemile peatselt lahenduse. Minu suhted õpetajatega on üldiselt normaalsed, kindlasti pole kõik minuga alati ühel meelel, kuid ka see on mõistetav. Suhteliselt uus direktor on ilmselt mõnele harjumatu, aga need on tavalised inimestevahelised psühholoogilised protsessid, mis tasapisi paika loksuvad. Ma ei oska kommenteerida, et mis kellelegi näib, sest minu meelest on tegu liialt spekulatiivse väitega. Tean, et muusikakooli pedagoogid ei soovi mingeid pooli valida ja loomulikult häirib nii koolitööd kui ka omavahelisi suhteid see direktorivastane mõningane laimukampaania, mis nüüd käivitatud on. Võru muusikakooli pedagoogid on arukad ja analüüsivõimelised inimesed – kui meil ka on probleeme, siis oleme kindlasti võimelised nendele isekeskis lahendust leidma.”

Teisipäeval ilmunud artikkel „Võru muusikakoolis käärib kriis” rääkis, kuidas lapsevanemad pole rahul kooli juhtimisega. Samuti oli juttu sellest, kuidas õppealajuhataja pani päevapealt ameti maha. Lapsevanemad kurdavad seda, kui raske on kooli direktorit kätte saada ja õpetajate arvates on direktor neist justkui kaugenenud.

Artiklisse oli kirjutatud, et direktor lubas vastata, aga ei vastanud. Tuleb öelda, et vastus siiski tuli, kuid liiga hilja. Leht oli juba trükki läinud. Võrumaa Teataja loodab väga, et see tohuvabohu saab peatselt lahendatud ja et nii lapsevanemad, õpetajad kui ka direktor leiavad kompromissi ning saavad oma igapäevatööde-tegemiste juurde rahus tagasi naasta.{jcomments lock}

18 September 2012 - Võru muusikakoolis käärib kriis

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD