Menu

.      

Nädalavahetusel laekunud teated ja väljakutsed Võru politseile

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Foto: VTOsa nädalavahetusel Võru politseile laekunud teadetest ja väljakutsetest:

6. veebruaril sai politsei teate, et öö vältel on Luha tänaval sisse murtud garaaži ja varastatud sõiduki varuosasid. Kahju on selgitamisel.

6. veebruaril teatati politseile, et Lasva vallas leiti metsast kaks 75-millimeetrist sõjaaegset mürsku. Pommigrupp hävitas need.

6. veebruari keskpäeval sai politsei väljakutse Antsla valda Kollino külla majja, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus läksid kaks meest omavahel riidu. Politsei rahustas osapooled maha, pretensioone neil teineteise vastu ei olnud.

6. veebruaril kella 13.30 paiku sai politsei teate, et Tartu tänaval pangakontoris on joobes naine. Ta viidi kainenema.

6. veebruaril kella 14.44 ajal sai politsei teate, et Tartu tänaval sõitis Audi A6 tagant otsa Cadillacile. Inimesed viga ei saanud ja juhtumi lahendamisega tegeleb edasi kindlustusselts.

6.veebruaril kella 15.50 ajal sai politsei teate, et Misso vallas majas läksid sõbrad omavahel tülli. Politsei selgitas, et mõlemad mehed olid alkoholi tarvitanud ja tülli pööranud. Vägivalda nad üksteise suhtes ei tarvitanud, leppisid ära.

6. veebruaril kella 16 paiku sai politsei väljakutse Jüri tänava kauplusesse, kus tuigerdas joobes mees. Ta viidi kainenema.

6.veebruaril kella 16 paiku sai politsei väljakutse Võrus Kreutzwaldi tänavale korterisse, kus joobes mees ründas naist tirides teda juustest. Politsei viis joobes agressiivse mehe esialgu kainenema ja alustas juhtunu osas menetlust.

6. veebruaril kella 20 paiku sai politsei teate, et Mõnistes olla kedagi pekstud. Kohapeal selgitas politsei, et majarahvast mitte keegi tülist või kaklusest midagi ei teadnud ning kõik olid väga tugevas alkoholijoobes. Kellegi vigastusi ei tuvastatud. Kuna üks isikutest oli agressiivne, viis politsei ta edasise kodurahu huvides kainenema.

6. veebruaril kella 20.50 ajal sai politsei väljakutse Petseri tänavale korterisse, kus keegi joob ja lärmab. Politsei selgitas, et korteris oli üks mees vaadanud valjuhäälselt teleseriaali, mis oli äsja lõppenud. Seega vali telerivaatamine lõppes ühes sarjaga.

6. veebruaril kella 23.40 ajal sai politsei teate, et Jaama tänaval korteris on pidu, mis rikub teiste elanike rahu. Politsei käis kohapeal, vestles mehega kelle korterist lärm kostus, ta läks ära magama ja lõpetas korrarikkumise.

7. veebruari südaöö paiku sai politsei teate rahu rikkumisest Petseri tänava korteris, mis panevat ka naabri aknad värisema. Politsei saabudes oli seltskond peole läinud ja korteris lärmi enam ei olnud.

7.veebruaril kella 8.30 paiku sai politsei teate, et Kivi tänaval trepikoja ukse ees magab joobes noormees. Politsei aitas ta trepist üles tuppa magama.

7. veebruaril kella 9.30 ajal sai politsei teate, et Kooli tänaval on lõhutud maja välisukse klaas. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

7. veebruaril juhtus Võru vallas Räpo külas avarii, kus Läti numbriga Audi ei hoidnud piisavat pikivahet ning sõitis tagant otsa aeglustanud Volkswagen Passatile. Inimesed viga ei saanud, juhid olid kained, turvavarustust kasutati nõuetekohaselt, rehvid vastasid nõuetele ja nähtavus oli hea. Osapooled said süüdlase osas kokkuleppele ja pöörduvad kindlustusse.

7. veebruaril sai politsei teate, et üks mees oli kauplusest saanud tagastatava rahana kaks 5-eurost kupüüri. Järgmises poes nendega ostu sooritades selgus, et üks 5-eurone on võltsitud. Patrull kontrollis raha ehtsust ning kord näitas aparaat, et tegu on valerahaga, teisel juhul kinnitas selle ehtsust. Kupüür võeti aktiga jaoskonda hoiule viimaks läbi täiendav ekspertiis.

7. veebruaril kella 11.20 ajal teatati politseile, et Puigal Järve tänaval trepikoja koridoris lebab joobes mees. Politsei viis ta kainenema.

7. veebruaril kella 13 paiku sai politsei teate, et Paju tänaval häirib üks joobes mees lapsekäruga naist. Politsei pidas naist häirinud mehe kinni ja viis ta kainenema. Arestimajas näitas mees üles äärmist agressiivsust lõhkudes kambri seinu. Tema suhtes kasutati nii käe- kui jalaraudu. Lõhkumisega tekitatud kahju on selgitamisel.

7. veebruaril kella 13.15 ajal sai politsei teate, et Meegomäe kandis tee keskel kõnnib joobes palja ülakehaga mees. Et mees külmakahjustusi ei saaks ning turvalise peatuspaiga leiaks, viis politsei ta kainenema.

7. veebruaril kella 13.30 paiku pidasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kontrollimiseks kinni veoauto MAN, mille roolis oli joobetunnustega mees. Viimane keeldus alkomeetrisse puhumast ning politsei toimetas ta Lõuna-Eesti haiglasse vereanalüüsi andma. Isik käitus konvoeerimisel äärmiselt agressiivselt, mistõttu kasutati tema ja teiste ohutuse tagamiseks käeraudu. Pärast vereproovi viidi mees kainenema, sõiduk jäi tolliplatsile hoiule ning juhtunust teavitati ettevõtte omanikku, kelle sõidukiga tegu oli.

7. veebruaril kella 20.30 ajal sai politsei teate, et Väimelas korteris käib vali pidutsemine. Naabrite palvetele vaiksemalt olla keegi ei vastanud. Politsei pani muusika kinni ja saatis purjutanud peremehe magama. Tunni möödudes teatati politseile, et pärast mõneajast vaikust on muusika taas käima pandud ning veelgi valjemini. Politseipatrull võttis rahu rikkumiseks kasutatud kodukino jaoskonda hoiule.

8. veebruaril kella 16 ajal pöördusid politseijaoskonda taksojuht ja klient. Viimane oli sõitnud Tartust Võrru, kus selgus, et puudub raha taksoarve maksmiseks. Taksojuht oli kliendilt võtnud pandiks tema mobiiltelefoni. Jaoskonda kutsuti kliendi lähedane, kes tasus 45-eurose arve, taksojuht tagastas telefoni ja pretensioone kellelgi enam ei olnud.

8. veebruaril kella 14.40 ajal juhtus liiklusõnnetus Lasva vallas Puusepa külas, kus BMW juht kaldus vasakkurvis teelt välja ning sõitis vastu puud. Õnnetuses said viga ja kainuse kontrolliks võeti vereproov autos olnud kahelt mehelt. Täpsemad asjaolud selgitatakse menetluse käigus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD