Menu

.      

Päästeamet: Põgenemistubadele kehtivad samasugused tuleohutusnõuded nagu ka kõikidele muudele hoonetele

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Antud foto pole looga seotud FOTOD: Kadi Annom

Põgenemistubadele kehtivad samasugused tuleohutusnõuded nagu ka kõikidele muudele hoonetele, kus inimesed oma vaba aega veedavad ja kogunevad (nt kontserdisaalid, kaubanduskeskused, muuseumid jne).

Tähtsamad neist on tulekahjusignalisatsioon või andurid tulekahju avastamiseks, tähistatud ja lihtsasti kasutatavad evakuatsiooniteed hoonest kiirelt väljumiseks ja tulekustutid väiksemate põlengute kustutamiseks. Kuna aga selliste tubade eesmärk on inimestele lukustatuse tunde tekitamine, siis nende nõuete täitmine võib olla mõnevõrra keerukam.

Meelelahtust ei tohi aga kindlasti pakkuda ohutust eirates. Teenusepakkuja vastutus on omada töötavate tuleohutuspaigaldistega põgenemistuba ning läbi mõelda ja igale külastajale tutvustada kuidas tuleb reaalse ohu korral käituda. Põgenemistoast pääsemine peab ohu korral olema tagatud ilma takistusteta.

Päästeamet märgib Poolas möödunud nädala lõpus viis inimelu nõudnud põgenemistoa tuleõnnetuse järel, et sarnastes asutustes on ka Eestis puudusi tuvastatud.  

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD