Menu

.      

Päevaga said liikluses vigastada neli inimest

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Neljapäev tõi kaasa kaks rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada neli inimest. 

Esimene õnnetus juhtus kell 16.08 Tallinnas Tulika ja Sinika tänava ristmikul, kus seni tuvastamata juhi juhitud Toyota RAV4 sooritas vasakpoolsest sõidureast parempööret ja liikus ette trollile Ganz Solaris, mida juhtis 52-aastane mees. Kokkupõrke vältimiseks pidurdanud trollis kukkus 65-aastane naine. Reisija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Toyota lahkus peatumata sündmuskohalt, teatas siseministeerium BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 19.03 Tallinnas Tartu maantee ja Vana-Tartu maantee ristmikul, kus 44-aastane mees sõitis Ford Escortiga tagant otsa punase fooritule taga seisma jäänud Opel Insigniale, mida juhtis 44-aastane naine. Opeli juht ja Fordis viibinud 36-aastane mees toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Fordi juht toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Politsei tabas ööpäevaga kaheksa joobes sõidukijuhti

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest kaheksa joobes sõidukijuhti.

Üks juht oli esialgsetel andmetel uimasteid pruukinud ja seitse olid liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD