Menu

.      

Võrumaal teelt välja sõitnud veoauto juht sai põrutada

  • Kirjutas BNS

Esmaspäeva pärastlõunal sõitis Võrumaal teelt välja veok, mille juht sai veidi põrutada, kuid esmaabi ei vajanud.

Liiklusõnnetus juhtus kella 13.30 paiku Kääpa-Obinitsa-Võmmorski-Petseri maantee 24. kilomeetril. Sündmuskohal abiks olnud piirivalvurite sõnul püüdis veok Volvo kurvilisel teel liikudes vastutulevat sõidukit märgates hoida võimalikult tee serva, ent äkilise manöövri tõttu hakkas veoki haagis vibama ning veok paiskus teele risti nii, et kabiin on kraavis ning haagis sõiduteel risti, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Juht sai küll veidi põrutada, kuid meedikute abi ta siiski ei vajanud. Ta oli kaine ja juhtimisõigusega. Tee avariipaigas on kurviline ning lookleb mäest üles ja alla. Asfalt oli soolamärg, mida kattis kohati lumesopp. Ilm oli kuiv ning lund õnnetuse ajal ei sadanud.

Kahjustada on saanud ka veoki kütusepaak ning on kütuseleke. Päästjad tegelevad selle peatamise ja kõrvaldamisega. Praegu on tee õnnetuspaigas veel liiklusele suletud, kuid puksiir teeb tööd ning püüab raskeveokit teele tagasi saada.

Setomaa kurvilisi teid tundvad piirivalvurid manitsevad juhte ettevaatlikkusele. Kui tee on võõras, kurviline ning lookleb mäest üles ja alla, siis tuleks pigem hoog maha võtta ning vaikselt liikuda. Libedal ning talvisel teel tuleks vältida järske manöövreid ning möödasõite.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD