Menu

.      

Võrumaal hukkus tulekahjus kolm meest

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Täna öösel põles Setomaa vallas Mikitamäe külas kortermaja esimese korruse korter, kust leiti kaks hukkunud meest. Põleng oli enne avastamist kestnud pikka aega, korteriuks oli juba pooleldi ära põlenud ning tuli levimas läbi seina kõrval asuvasse tühjalt seisvasse korterisse ja ülemisse korterisse. Ülemise korruse paksu suitsu täis korterist leidsid päästjad paraku veel ühe hukkunud meesterahva. Päästjate kodunõustamiste info järgi olid esimese korruse korteri elanikud sagedased alkoholi tarvitajad ning tavatsesid toas suitsetada.

7. detsembril kell 3.11 teatati tulekahjust Võrumaal Setomaa vallas Mikitamäe külas Soelaane tänaval asuvas kahekorruselises kolme trepikojaga kortermajas. Päästjate saabudes oli esimese korruse kahetoalise korteri aknast näha tuld ning paksu suitsu, samuti oli leekides korteri välisuks. Ruumidesse sisenenud päästjad leidsid eest põleva koridori ning elutoa ja põrandalt kahe meesterahva surnukehad. Kohe liiguti ka ülemise korruse suitsu täis korterisse, kust leiti veel üks hukkunud mees. Alumise korruse korteri põleng oli kestnud pikemat aega, tuli levis juba läbi seina kõrval asuvasse tühjalt seisvasse korterisse ning läbi põranda ka ülemise korruse korterisse.

Päästetööd lõpetati kell 6.19. Sündmuskohal tegutsesid kutselised päästjad Räpina, Värska ja Põlva päästekomandost ning Orava vabatahtlikud.

Korteri, kust tulekahju alguse sai, elanikke olid päästjad tuleohutusalaselt nõustamas käinud juba alates 2017. aastast. Viimase nõustamise andmetel pidi seal olema töökorras suitsuandur, kuid tänaöisel õnnetusel päästjad seda ei leidnud. „Paraku olid elanikud meie jaoks riskigrupi esindajad, kes sageli tarvitasid alkoholi, suitsetasid toas ja suhtusid tuleohutusse pealiskaudselt,“ rääkis Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu. „Selline kombinatsioon võib halbade asjaolude kokku langemisel osutuda surmavaks.“

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 39 inimest, neist neli Võrumaal. Ligi pooled inimeste hukkumisega lõppevatest tulekahjudest põhjustab hooletu toas suitsetamine või lahtise tulega ümberkäimine.

20 PÄEVA ENIMLOETUD