Menu

.      

Võrus olnud põlengus hukkusid majaperemees ja tema koer

  • Kirjutas BNS

Lõuna päästekeskus

Võrumaal Kamnitsa külas hävis ööl vastu reedet tulekahjus elumaja ja tules hukkusid majaperemees ja tema suur koer.

Kell 1.40 teatati häirekeskusele, et Võru vallas Kamnitsa külas põleb elumaja, mille katusest ulatuvad leegid välja, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja reedel BNS-ile. Ligi veerand tunniga kohale jõudnud päästjad leidsid eest täisleekides ühekorruselise palkidest elumaja. Kustutustööde käigus leiti hukkunud suur koer ja hiljem leiti ka hukkunud majaperemees.

Lõuna päästekeskus

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Päästjad kutsuvad ettevaatlikkusele kütteseadmete ja lahtise tule kasutamisel, sest külmemate ilmadega sagenevad just nendega seotud tulekahjud. Tuleõnnetuse raskematest tagajärgedest päästab kohustuslik suitsuandur, mis põlengust varakult märku annab.


2. novembril kell 23.22 teatati, et Võrus Petseri tn on kortermajas suits.

Päästjad selgitasid, et ühes korteris köeti ahju, mille korsten oli aastaid puhastamata. Küttseade ei tõmmanud ning suits imbus hoone keldrisse ning läbi ventilatsiooni teistesse korteritesse. Päästjad kontrollisid tuleohutust ja keelasid kütteseadme kasutamise. Tahkeküttesüsteemid peab kortermajas igal aastal üle vaatama ja hooldama kutseline korstnapühkija. Tuleohtlike vigade leidmisel teeb korstnapühkija ettepanekud nende kõrvaldamiseks, millest antakse teada ka päästeameti inspektoritele.

Tulekahjudes on sel aastal hukkunud 31 inimest, neist kolm hukkus oktoobri viimastel nädalatel Lõuna-Eestis – Valga-, Tartu- ja Viljandimaal.

20 PÄEVA ENIMLOETUD