Menu

.      

Sotsiaalmeediapostitus väidetavast vägistajast tekitas kohalikes suurt hirmu

  • Kirjutas Kadi Annom

Teisipäeva õhtul postitati ühes Võrumaa populaarseimas sotsiaalmeediagrupis Võrukad! 25,0 tuh liiget😉 https://www.facebook.com/groups/349046775161912 info selle kohta, et Võru linnas liigub ringi valge bussiga kurjategija, kelle ohvriks on langenud kaks tüdrukut. Väidetavalt olid ohvrid leitud Kubja piirkonnast ning Tamula järve tagant.

Ohvreid oli postitaja väitel pekstud, kuid nad olid elus. Ohvriteks olevat olnud tütarlapsed, kes liikusid pimedal ajal linnas üksi. Kirjeldatud valge buss olevat omanud Eesti registreerimismärki, kuid kurjategijad ise olevat olnud välismaalased. Pärast postituse avalikustamist läks kommentaariumis lahti tihe arutelu, kus mitmed kommenteerijad väitsid, et politseile on avaldused antud kuritegude kohta tehtud ning osa kommenteerijaid väitis, et ka nende tutvusringkonnast on naisterahvaid viimasel ajal taolise kuritegevuse ohvriks langenud.

Kagu politseijaoskonna uurimisgrupi juht Kaire Konts kinnitab Võrumaa Teatajale, et politseile teadaolevalt postituses mainitud juhtumeid ei ole esinenud. “Politseile ei ole laekunud teateid, et Võrumaal Tamula ja Kubija kandis on mõni tüdruk vägistamise ohvriks langenud. Samuti puudub politseil teadmine, et keegi oleks seal kandis kaduma läinud. Suhtume sellistesse vihjetesse tõsiselt ning kontrollime igat võimalikku tõendit ja infokildu. Piirkonna- ja patrullpolitseinikud jälgivad kirjeldatud asukohti tähelepanelikult ning veebipolitseinikud selgitavad välja, kust ja kuidas selline info sotsiaalmeedias levima hakkas,” kinnitab Konts. Ta lisab, et olemasoleva info põhjal ei ole politseil hetkel alust arvata, et postituses kirjeldatu vastab tõele.

Ühtlasi on viimasel ajal sotsiaalmeedias levinud infot, et Võru- ning Põlvamaal on ööklubides langetud niinimetatud korgijoogi ohvriks. Konts vastab antud väidetele, et ka korgijoogi osas ei ole politseile viimasel ajal kaebusi tehtud. “Kui aga inimesel tekib kahtlus, et teda või sõpra on uimastatud, siis on väga oluline tegutseda kiiresti. Helista kohe 112 või pöördu seksuaalvägivalla kriisiabikeskusesse. Räägi oma lugu ära ja lase proovid võtta, kindlasti ka uriiniproov. Reeglina kasutatakse uimastamise puhul aineid, mis väljuvad organismist kiiresti ning iga kaotatud tund teeb tõendamise raskemaks. Näiteks rahva seas tuntud korgijook ehk GHB hakkab organismist kaduma juba mõne tunni möödudes, mis tähendab, et paar päeva hiljem ei ole enam võimalik tuvastada, kas ja millist uimastavat ainet võis organismis olla,” julgustab Konts ohvreid kiirelt tegutsema. Ta lisab, et seksuaalsed rünnakud ja vägistamine on ohvrile alati väga keerulised ning nendest rääkimine raske. Sellele vaatamata julgustab Konts inimesi alati abi otsima. “Kui midagi sellist juhtub, peaks kohe teavitama politseid või pöörduma seksuaalvägivalla kriisiabikeskusesse. Seal pakutakse tuge ja esmast psühhosotsiaalset abi, teevad läbivaatust ja koguvad tõendeid, pakuvad meditsiinilist abi, tuge ja palju muud. Rohkem kasulikku infot leiab palunabi.ee veebileheküljelt.,” täpsustab Kagu politseijaoskonna uurimisgrupi juht.

20 PÄEVA ENIMLOETUD