Menu

.      

Gutmanni turniir toob Võrru nimeka seltskonna

  • Kirjutas Reijo Mälton

Esireas vasakult: Cris Karlis Lepp, Garret Zolg, Matt Slivinski, Robin Kahu, Devin Põlluste, Priit Tigane (abitreener), Oliver Lüütsepp (peatreener) ja Sten Maask. Taga vasakult: Jasper Frey, Kaspar Vider, Sten Perillus, Mattias Rahuoja. Foto: ERAKOGU

Järgmisel nädalavahetusel ehk 10.-11. septembril peetakse Võru Spordikeskuses järjekorras juba 63. Jaan Gutmanni nimeline rahvusvaheline võrkpalliturniir, kust võtab osa neli meeskonda – kohalik Barrus Võru Võrkpalliklubi, Tartu Bigbank ja soomlaste Karelian Hurmos ja Valepa.

Jaan Gutmann sündis 1909. aastal Valgas, kuid kolis hiljem Võrru, kus tegutses pea 30 aastat võrkpallitreenerina. 1968. aastal omistati talle Eesti NSV teenelise treeneri aunimetus. Tema tuntumates õpilastest võib välja tuua võruka Marina Kaschi (1979. aasta juunioride Euroopa meister), Anu Kärsini ja Peeter Kaisi.

Temanimelist mälestusturniiri hakati korraldama 1959. aastal ning enim kordi on võidukarika saanud üles tõsta Pärnu Võrkpalliklubi (10), Võru on saavutanud esikoha viiel korral (viimati 1997). Maarjamaa ühe pikema ajalooga turniirilt on käinud läbi lisaks Eesti võistkondadele ja rahvusmeeskonnale veel Venemaa, Läti, Leedu, Soome, Kasahstani ja Aserbaidžaani klubid või koondised.

Antud vollenädalavahetus tõotab tulla kõrgetasemeline, sest Tartu Bigbanki meeskond võitis eelmisel hooajal kõik kolm välja mängitud tiitlit ja on kuulunud aastaid Eestis tippu, Valepa on seitsmekordne Soome meister, viimati eelmisel hooajal ja Karelian Hurmos tuli möödunud võrkpalliaastal kohalikus liigas seitsmendaks.

Kindlasti saab olema huvitav näha ka kohalikku lemmikut Barrus Võru Võrkpalliklubi, kes on üle pikkade aastate taas Eesti meistriliigas kaasa löömas.

Pileteid kahepäevasele turniirile leiab Piletikeskus.ee lehelt.