Menu

.      

Aktsiaseltsi Võru Vesi hinnatõus jääb ära

Siis, kui kõik oli veel hästi: ASi Võru Vesi uue reoveepuhasti avamisel neli aastat tagasi lõikavad linti läbi (paremalt) ettevõtte nõukogu esimees Henni Nassar, ettevõtte juht Sairos Hõrak ja linnapea Jüri Kaver. 	    Foto: Võrumaa TeatajaHINNATSIRKUS • Kui veel paar kuud tagasi planeeris 95 protsendi ulatuses Võru linnale kuuluv AS Võru Vesi 20protsendilist hinnatõusu, siis nüüd on teema arutluselt maas. Linnapea Anti Allas kinnitas, et mingit hinnatõusu ei tule.

Kuidas on selline asi võimalik? Linnapea ütles, et hinnatõusu ärajäämine on võimalik ettevõtte sisemiste reservide arvelt.

Veel mõni kuu tagasi võitles Võru võimuliit aktiivselt hinnatõusu kehtestamise eest. Väideti, et hinnatõusust rääkis juba ASi Võru Vesi endine juht, eelmise linnavõimu esindaja Sairos Hõrak. Praeguse linnavolikogu opositsiooni esindajat, IRLi Võru linnaosakonna esimeest Tarmo Piirmanni kiruti maapõhja, sest ta püüdis välja selgitada hüppelise hinnatõusu tagamaid.

Möödunud aasta algul ASi Võru Vesi juhikohalt lahti kangutatud Sairos Hõrak ütles, et tema rääkis hinnatõusust tõesti juba paar aastat tagasi, kohe enne ametist lahkumist, aga siis oli juttu ainult viieprotsendilisest tõusust. Hõrak ütles, et rääkis sellest vajadusest ettevõtte uuele juhtkonnale, aga teda ei võetud kuulda. Hiljem kavandatud 20protsendiline hinnatõus oli Hõraku hinnangul juba tulekahju kustutamine, sest õige aeg oli mööda lastud.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD