Menu

.      

Võru pensionäride päevakeskus tähistas kümnenda tegevusaasta juubelit

Võru pensionäride päevakeskuse looduspäev tunnistati laureaadiks eakate festivali Hoiame Kokku konkursil „Aastad täis sära ja väärikust” kategoorias „Teadmised”. Paremalt kolmas Võru pensionäride päevakeskuse juhataja Astrid Hurt. Üritus toimus Tallinnas Salme kultuurikeskuses.   Foto: ERAKOGUELUSÜGIS • Eakate päeva ja Võru pensionäride päevakeskuse kümnendat tegevusaastat tähistati sellise lusti ja elurõõmuga, et oleks tahtnud küsida: kus on siin eakad?

Neljapäeval kella ühe ajal täitus Võru Kannel rõõmsate pensionäridega, kes olid tulnud tähistama eakate päeva „Elamise rõõm”. Teatrisaal sai peo algusajaks nõnda rahvast täis, et hiline tulija võis leida koha ainult rõdule.

Ja elamisest tunti tõepoolest rõõmu, sest nii lustlikku ja elujaatavat programmi pole Kandle laval ammu nähtud. Väärikas eas prouad tegid nalja ning laulsid ja tantsisid sellise entusiasmiga, et oleks tahtnud küsida: kus on siin eakad?

Tore oli vaadata, et nõndanimetatud eakad ei mõtlegi ainult kodus ahju peal istuda ja elust kokkuvõtteid teha, vaid hoiavad end aktiivselt päevakajaliste sündmustega kursis ega pelga selle kohta ka arvamust avaldada. Näiteks kõlas lavalt sõbralik torge presidendi pihta, kes nüüd lätlanna Ievaga kohtamas käib ning tögati ka poliitikuid, kes on pättärimeeste lõa otsas.

{fcomment}


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD