Menu

.      

Euribori langus soosib elamispinna soetamist

Nele Sõmer Jüri tänaval Borg Kinnisvara Võru esinduse ees. Foto: KADI ANNOMKINNISVARA • Pankadevahelise rahaturu intressinäitaja Euribor on seotud Euroopa Keskpanga baasintressidega. BNSi andmetel langes kuue kuu Euribor 12. novembril rekordmadalale, -0,011 protsendi tasemele. Euribori eelmine madalaim tase oli -0,006 protsenti 11. novembril.

Seoses sellega uurisime, kuidas või kas üldse on Euribori madal tase mõjutanud viimase aja kinnisvaratehinguid. Pindi Kinnisvara andmetel on Eesti korteriturg üle mitme aasta saavutanud stabiilsuse – hinnad püsivad paigal ning tehingute arv oluliselt ei muutu. 17 Eesti suuremas linnas tehti eelmisel kuul 1220 korteriomanditehingut, tehingute keskmine ruutmeetrihind oli 1232 eurot.

Borg Kinnisvara esindaja Nele Sõmeri sõnul tehti Võru maakonnas oktoobrikuus umbes 90 kinnisvara müügitehingut, millest elamispinnad moodustasid kümme kuni 15 protsenti. Tehingute arv on ka tema sõnul viimasel ajal püsinud stabiilsena, mingeid suuremaid kõikumisi toimunud ei ole.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD