Menu

.      

Hajaasustuse programm ootab taotlusi

Andres Kõiv FOTO: Võrumaa TeatajaHajaasustusega maapiirkondade majapidamistes elavad pered saavad taotleda koduse taristu väljaehitamiseks toetust rahandusministeeriumi hajaasustuse programmist. Käesoleval aastal toetab riik hajaasustuses elavaid majapidamisi enam kui 1,2 miljoni euroga.

„See programm on väga konkreetne – inimesed saavad toetust veevärgi, elektrisüsteemi või tee korrastamiseks,” lausus Võru maavanem Andres Kõiv. „See on selge toetus ning soovitan kõigil huvitatuil toetuse jagamise mehhanismi süveneda ning selle sobivuse korral taotlus esitada.”

Riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul on programmi eesmärk tagada hajaasustusega maapiirkondades elavatele peredele korralikud elutingimused, et elu areneks ka kõige kaugemates Eestimaa nurkades. „Möödunud aastatel on pered aktiivselt programmist osa võtnud. Elutingimusi on parandatud rohkem kui 6000 majapidamises,” lisas Aas.

Toetuse abiga saab välja ehitada veevärgi ja kanalisatsiooni, teha korda koduõuest suurele teele viiva juurdepääsutee või paigaldada autonoomseid elektrisüsteeme. Riigi toetusele lisandub kohaliku omavalitsuse toetus ning kolmandiku kogumaksumusest panustab taotleja ise.

Toetust saab taotleda majapidamisele, kuhu taotleja oli 1. jaanuari registreeritud ning alaliselt ka elab. Maksimaalne toetus riigilt ja omavalitsuselt ühe majapidamise kohta kokku on 6500 eurot.

„Võru maavalitsus aitab toetuse taotlejate küsimustele vastuseid saada ning annab näpunäiteid, kuidas taotlust vormistada,” lausus Kõiv. „Tervitan iga sammu, mis aitab maal elavaid inimesi.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD