Menu

.      

Sõmerpalu puidutööstus plaanib elektri tootmist

Osula Graanul ja Toftan on Võrumaa võimsad puidutööstused. Nüüd plaanitakse koostöös rajada elektri- ja kütte koostootmisjaam. Pildil on märgitud plaanitava elektrijaama asukoht Osula pelletitööstuse territooriumil. Paremal asub aga Toftani saetööstuse olemasolev saeveski, selle kõrval üleval firma uus ehitusjärgus tehas.    Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

ENERGIATOOTMINE • Aktsiaselts Graanul Invest plaanib ehitada Osulasse koostootmisjaama. Kütte- ja elektrijaam rahuldaks ettevõtte enda vajadused. Peale selle võimaldaks uus jaam müüa ülejääva energia kohalikku elektri- ja soojavõrku. Projekt on ootel, sest riik tahab lähiajal muuta elektrituru seadust.

„Kavatseme tõesti sellise investeeringu siin teha, meie jaoks on hetkel aga endiselt ebamäärane sellega seotud seadusandlik pool,” lausus ASi Graanul Invest juhatuse liige Jaano Haidla. Elektrituru seaduse muutmise eelnõu vastuvõtmine on tema sõnul mitu aastat veninud.

„Seni oleme hoidnud koostootmisjaama projekti riiulil,” lisas Haidla. „Kui majandusruum pole ettevõtte jaoks paigas ja ujub kusagil teadmatuses, ei saa sellistes tingimustes investeeringuid teha.” Kütte- ja elektrijaam tahetakse rajada OÜ Osula Graanul territooriumile.

Valitsus kavatseb otsustada lähinädalatel

Valitsuse istungile on plaanis elektrituru seaduse muutmise eelnõu esitada juba järgmise paari nädala jooksul. Nii ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja ehituse asekantsler Ando Leppiman.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD