Menu

.      

RMK Võrumaale toomise teemad lähiajal päevakorras

Riigiminister Arto Aas (vasakul) ja Võru maavanem Andres Kõiv saavad rääkida riigiasutuste pealinnast väljaviimise ja Võrumaa arengu teemadel omavahel juba neljapäeval. Nimelt toimub valitsuse väljasõiduistung seekord Võrumaal politsei- ja piirivalveameti Piusa kordonis. Sama päeva õhtul osalevad valitsuse liikmed seminaril, kus on arutlusel Kagu-Eesti piirkonna arenguga seotud küsimused.			                      Fotod: ERAKOGU JA ANDREI JAVNAŠAN

PEALINNAST VÄLJA • Rahandusministeerium plaanib juuni lõpuks esitada valitsusele riigiülesannete analüüsi, mille üheks osaks on riigiasutuste väljaviimine pealinnast. Analüüs puudutab sisuliselt ka Võru maavanema ettepanekut kolida Kagu-Eestisse riigimetsa majandamise keskus (RMK).
„Analüüsis ei esitata veel konkreetseid ettepanekuid asutuste ümberpaiknemise kohta,” ütles riigihalduse minister Arto Aas. „Vastavalt valitsuse tegevusprogrammile tuleb täpsem asutuste väljaviimise aja- ja tegevuskava koostöös ministeeriumidega koostada sügiseks.”

Valitsuse tegevusprogrammi tõttu on riigiülesannete analüüsi raames rahandusministeeriumis valmimas eraldi peatükk asutuste väljaviimiseks pealinnast.

„Koostame praegu ülevaadet keskvalitsuse töötajate paiknemisest ja kirjeldame teiste riikide ja Eesti kogemusi asutuste väljaviimisel pealinnast,” lausus Aas. „Samuti kogume kokku ministeeriumide ja maavanemate ettepanekud ning koostame kriteeriumid asutuste väljaviimiseks.”

Kaugtöökohtade ja riigimajade loomine

Analüüs käsitleb Aasa sõnul ka kaugtöökohtade ja riigimajade loomist. „Infotehnoloogiliste vahendite areng võimaldab üha enam täita tööülesandeid väljaspool tavapärast töökohta,” rääkis Aas. „Ka riigiasutused peaksid rohkem pakkuma kaugtöötegemise võimalust.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD