Menu

.      

Eile maksis Eesti maasika kilo seitse eurot, Poola marju sai poole odavamalt

Järve talu perenaine Küllike on maasikakasvatusega tegelenud juba paarkümmend aastat. Eile oldi Võrus lausa kahe müügipunktiga. 	Foto: KADI ANNOM

HOOAEG • Eile lõuna paiku oli Võru linnas viis maasikamüüjat, kellest kaks olid eestimaiste marjadega kauplevad Järve talu esindajad. Järve talu müügipunktid on avatud nii Võru taluturul kui ka kesklinnas Jüri tänava ääres endise Võru MEKi ühiselamu ees. Seal jätkus ruumi ka Poola marjade müüjale. Teised Poola maasikatega kauplejad olid müügileti üles seadnud Vabaduse väljaku ääres ja Maxima parklas.

Jüri tänaval pakkusid kõrvuti magusaid maasikaid Küllike ja Gertu. Küllike müüs Järve talust pärit eestimaiseid marju, Gertu kauples Poola päritolu maasikatega. Gertu sõnul on tema mäletamist mööda Poola maasikad müügil juba maikuu lõpust. Kui siis oli maasikate kilogrammi hind viis eurot, siis nüüd on hind langenud kolme ja poole euro peale.

„Maasikate hind on tegelikult üsna kõikuv. Eks see oleneb suuresti saagist. Ostjaid jagub, oleme siin ikka iga päev umbes kaheksa tundi, olenemata ilmast jätkub huvilisi päris palju,” räägib Gertu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD