Menu

.      

Filmi „Tõde ja õigus” võtteplatsil Mõnistes algas eile teine ehitusetapp: Vargamäe laut ja saun

Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks valmiva suurfilmi „Tõde ja õigus” stsenarist ja režissöör Tanel Toom mõned päevad tagasi Mõniste võtteplatsil.   Foto: ERAKOGU

EESTI FILM • Mõnistes alustati eile mängufilmi „Tõde ja õigus” võtteplatsi teise ehitusetapi töödega. Praeguseks on valmis Vargamäe talu eluhoone ja ait, oktoobri alguseks valmivad laut ja saun. Filmitegijad tegelevad nüüd sellega, et leida lähikonnast palkmaterjali, maatõugu loomi ja häid võttekohti.

„Filmivõtete ettevalmistavad tööd on olnud väga põnevad,” lausus romaani „Tõde ja õigus” põhjal valmiva mängufilmi tegevprodutsent Johanna Trass. „Korraldame näiteks koduloomade castinguid ja näitlejatele talutöö õpitubasid.”

Näitlejad õpivad lüpsmist ja kündmist

Trassi sõnul on näitlejad osalenud õpitubades, kus tüdrukud on õppinud leiva- ja võitegu, poisid aga kündnud hobusega ja adraga, näitlejad on õppinud ka muistset käsitsikülvi tehnikat. Sajanditaguste töövõtete õppimisel on tema sõnul olnud suureks abiks põllumajandusmuuseum.

„Varsti saadame tüdrukud õppima käsitsi lüpsmist. Tänapäeval on küll kõikjal robotlaudad, leidsime siiski Tallinna lähistel ühe lehma, kes laseb ennast ka käsitsi lüpsta,” rääkis Trass. Vargamäe lehma Maasiku castingut käidi aga viieliikmelise filmimeeskonnaga tegemas võtteplatsi kõrvalkülas.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD