Menu

.      

Eestlased ja lätlased kohtusid taas Apes piiriäärsel sügislaadal

Rahinge lihatööstuse laadakaupmees Viivika kiidab Ape laata igati. Tema sõnul jätkub ostjaid kõigile ning suhtumine ning õhkkond on palju sõbralikum kui mõnes suuremas linnas. Foto: KADI ANNOM

LAADAMELU • Pühapäeval oli Ape linn rahvast tulvil, sest peeti taas piiriäärset sügislaata. Soe ja päikeseline ilm soosis laadamelu igati. Laadale oli kogunenud hulk müüjaid ja ostjaid nii Eestist kui ka Lätist. Kõrvu kostus võrdselt nii eesti- kui ka lätikeelseid vestlusi. Parkimiskohtadel eesti numbrimärgiga autosid märgata oli pigem reegel kui erand. Peale laada väisati ka kauplusi, millest mõne uksel rippus silt, mis viitas laadapäeval erandkorras lahtiolekule.

Laadal kaubeldi mitmesuguste esemetega. Üsna suure osa müügiplatsidest olid hõivanud uued ning kasutatud rõivad. Üheks müügihitiks võib nimetada lilli ja lillesibulaid. Enamikul laadalistest, kes juba lahkumas olid, oli kaenlas mõni värviline lillepott või istik. Sekka müüdi ka suitsuliha ja -vorsti, käsitööd, marmelaadi ning muud laadakraami. Hinnad olid Läti laadale omaselt üsna soodsad.

Kuuma kohvi sai kohapeal rüüpamiseks osta näiteks 70 eurosendiga, sooja suppi mekkida vaid kolme euro eest. Nartsissisibulate eest tuli välja käia 50 eurosenti, lopsakad krüsanteemipuhmad maksid viis kuni seitse eurot. Hobusõitu sai nautida euro eest. Ka suitsuliha ja -singid olid soodsamad kui Eestis. Viimast kinnitas ka kaupmees Viivika Rahinge lihatööstusest. Eesti kliente tema sõnul Ape laadale jagub, isegi hinnasildid kirjutas naine eesti keeles, kuigi algul mõtles kindlasti venekeelsed välja panna.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD