Menu

.      

Linda Nektar hakkab peale siidritooraine ka aroome tootma

Kadri Rauba: Eestis on aroomiainete tootmine üsna uus valdkond, maailmas on aroomiained aga kõrgelt hinnatud. Fotod: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

VÕRUMAA TOOTJA • Linda Nektar, kes tegeles seni kääritatud jookide tooraine tootmisega, on välja arendanud aroomide väärindamise ja tootmise tehnoloogia. Ettevõtte viimaste aastate investeeringud tootmise laiendusse ning uude tehnoloogiasse ja seadmetesse ületavad miljon eurot.

„Aroomitehnoloogia abil saame väärindada tootmisjääke, mis seni ei leidnud rakendust,” lausus Kobelas tegutseva ASi Linda Nektar juht Kadri Rauba. Uue tehnoloogia kasutuselevõtt koos uutele turgudele laienemisega on tema sõnul ettevõtte järgnevate aastate peamised tegevused.

Aroomitootmine on globaalne äri

Aroomitoodete klientideks on Rauba sõnul tööstused, kes kasutavad tootmiseks erinevaid aroomikomponente. Aroomiäri on tema sõnul globaalne, aroome kasutatakse laialt näiteks toiduainetetööstuses, sealhulgas joogitööstuses ja pagaritööstuses, samuti parfümeerias ning mujal. Aroomitootmine on Eestis aga suhteliselt uus valdkond.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD