Menu

.      

Võrumaal traagiliselt lõppenud õnnetuse uurimine lõpetati

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: VT

Tänavu  1. juuli varahommikul juhtus Võrumaal traagiline liiklusõnnetus, kus veoki ja sõiduauto laupkokkupõrkes hukkus 19-aastane neiu. Noore naise surmajuhtumi üksikasjade selgitamiseks viis politsei läbi kriminaalmenetluse, mille lõpetati septembri keskpaigas kriminaalmenetluse aluse puudumise tõttu.

Sündmuskoha uurimisel tuvastas politsei, et sõiduk suundus laugesse kurvi ning kaldus seal püsival kiirusel liikudes vastassuunavööndisse. Vastu liikunud kaubikujuht püüdis oma sõidukiga liikuda võimalikult paremale teeserva ning hoogu maha pidurdada, kuid kokkupõrget ei õnnestunud enam vältida. Audi spidomeeter kiilus kinni 110 km/h juures.

Kohe selgitati, et õnnetuses osalenud kaubikujuht oli kaine, hilisema ekspertiisi käigus nähtus, et samamoodi ei olnud ka Audi roolis olnud neiul ei alkoholi ega narkootikumide tarvitamise tunnuseid.

Uurimise alguses püstitas politsei ühe peamise uurimisversioonina võimaluse, et naine võis autoroolis magama jääda. Muuhulgas kontrollis politsei ka versiooni, et naise tähelepanu võis sõidu vältel hajuda mõnest kõrvaltegevusest, nagu näiteks mobiiltelefoni kasutamine. Uurimises selgitati siiski, et mobiiltelefoni õnnetuse eel või ajal neiu helistamiseks ei kasutatud.

Tunnistajate ülekuulamine andis kaalu juurde versioonile liigsest väsimusest. Nimelt selgitas politsei, et Audit juhtinud neiu oli õnnetuse eelsel õhtul kaineks grupijuhiks oma sõpradele, kes pidutsesid ühes Võru linna baaris. Päeva, õhtu ja öö kaine grupijuhina ootel olnud neiu jõudis varahommikul ühe inimese Lasva valda koju sõidutada, kui tagasiteel Võru linna juhtus traagiline õnnetus.

"Noore inimese surm on lohutamatu traagika. Mõeldes Avelile, kaasneb sellega inimlikult suuremgi ebaõiglustunne, kuivõrd noor naine soovis kaineks grupijuhiks olles oma sõpradele ainult kõige paremat. Paraku tegi ta seda oma elu hinnaga," ütles Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk. Ta lisas, et ükski autojuht ei tohiks roolis olles alahinnata väsimuse mõju sõiduvõimele. "Väsimus on salakaval ning annab endast väga ootamatult märku. Näiteks kui juht võtab enne sõitu ühe õlle, on ta oma joobest teadlik ning kontrolliks on võimalik puhuda alkomeetrisse. Kui aga läbinisti kaine juht autoroolis haigutab, ei tajuta kuigi teravalt, et sõitu jätkates oht iseendale kui teistele kasvab iga mööduva minutiga. Seda eriti öisel ja varahommikusel ajal ning hõredama liiklusega sirgetel teelõikudel," kirjeldas politseijuht.

Politsei kogutud andmed kinnitasid, et liiklusõnnetus juhtus traagiliselt elu kaotanud 19-aastase neiu tegevusest tulenevalt. Seepärast kriminaalmenetluse aluse puudumise tõttu uurimine lõpetati.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD