Menu

.      

Võru linn parendab puudega inimeste isikuabiteenuseid

  • Kirjutas Sten Sang

Võru linna sotsiaaltööosakonna juhataja Eve Ilissoni sõnul oli senine raske ja sügava puudega täisealiste inimeste hooldamise korraldamise toetuse maksmise kord ajale jalgu jäänud ja uus korraldus võimaldab efektiivsemat hooldusabi. Foto: AIGAR NAGEL

Eelmisel nädalal otsustas Võru linnavolikogu lõpetada 2010. aastast kehtinud raske ja sügava puudega täisealiste inimeste hooldamise korraldamise toetuse taotluste vastuvõtu.

Vabanenud eelarveraha läheb isikuabiteenustesse. Puudega lapsi muudatus ei puuduta, nemad saavad veidi teise nimega, hooldamise toetust, seda maksab linn endistel alustel edasi.

Võru linna sotsiaaltööosakonna juhataja Eve Ilisson vastab lugejat huvitavatele küsimustele.

Kas võib öelda, et Võru linnavolikogus 2010. aastal vastu võetud täiskasvanud raske või sügava puudega inimese hooldamise korraldamise toetuse maksmise kord ja toetuse sisu on kümne aasta vältel ajale jalgu jäänud ja vajas nüüdisajastamist?

E. I.: Kõigepealt on vaja selgeks teha, kellele ja milleks see toetus on mõeldud. Hooldamise korraldamise toetus puudutab ainult täisealisi raske või sügava puudega inimesi. See on mõeldud hoolduse korraldamiseks, ehk mõeldud nendele inimestele, kes reaalselt vajavad hooldamist.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD