Menu

.      

45. Haanja maraton ja vastlapäev ühel nädalal

  • Kirjutas Kalev Annom

Vastlapäeval, 1. märtsil oli Haanjas kelgumäel sadakond last Võru lasteaedadest Punamütsike ja Päkapikk. FOTO: Kalev Annom

Ülehomme on 45. Haanja maraton ja üleeile oli vastlapäev. Nii lähestikku ei olevat maraton ja vastlapäev varem sattunud.

Vastlapäeval väga ilus ilm

Haanja puhke- ja spordikeskuse juht Anti Saarepuu ütles Võrumaa Teatajale, et suusatalv algas Haanjas juba 23. novembril 2021, on kestnud tänaseni ja kestab edasigi.

„Olen sel talvel suusatanud üle tuhande kilomeetri, kuid seda on vähe. Isegi tublid üle 60aastased suusatajad on sel talvel sõitnud üle tuhande kilomeetri,” ütleb Anti Saarepuu päikesega üle kullatud Haanja suusamekas. „Olen igal võimalusel sõitnud, isegi kahe koosoleku vahel.”

Anti Saarepuu rõõmustab, et Võru lasteaiad on lastega Haanjasse vastlaliugu laskma tulnud.

Kahene Luna ja kolmene Knut

Suuskadele pannakse isegi kaheaastane Luna ja kolmeaastane Knut ning koos emadega asutakse teele kelgumäe poole, vastlapäev ikkagi.

Samas asutavad koos vanaisaga rajale minekut Eliise (7) ja Lisanna (9). Kui uurin, et kas neiud teavad ka, kui vana on vanaisa Andres, siis ütleb Lisanna pikemalt mõtlemata, et 68, mis on ka õige.

Kuulus matkahunt ja suusataja Andres Rannamets (68) koos lastelaste Eliise (7, vasakul) ja Lisannaga (9).

45. Haanja maraton

Kas 45. Haanja maratoni saab ka juubelimaratoniks nimetada? Anti Saarepuu sõnul saab ja ei saa ka. Möödunud aastal tuli paar päeva enne maratoni korraldus maraton ära jätta.

„Tänavu kipub olema see häda, et üle terve Eesti ei usuta, et Haanjas suusatalv kestab. Mulle on isegi öeldud, et olen kuskil mujal mägedes,” muigab Anti Saarepuu.

Haanja puhke- ja spordikeskuse juhi Anti Saarepuu meeleolu ütleb endast kõik! Ülehomme tuleb tulla maratonile! Fotod: KALEV ANNOM

Haanja maratoni peakorraldaja Aare Eiche ütles eile, et registreerunuid tuleb iga hetkega juurde ja starti koguneb võimalikult palju inimesi.

„Haanja maratoniradasid kasutasid paljud Vasaloppetile minejad treeninguteks ja rajad on meil lausa ideaalselt korras,” rääkis Aare Eiche ja lisas, et Haanja maratonil sobibki konkureerida ainult maailma tippmaratoniga.

Kahjuks on samal ajal ka valdade-linnade talivõistlused, mis tuleks aga üldse Haanjasse ära tuua.

Püssi laseb Janek Säde

Stardipauk tuleb Janek Säde sileraudsest! Seekord on uudisena Suure Muna kohviku toitlustuskoht, samuti on Villal väljas jaapanlased. Turismitalunik Aigar Piho sõnul on jaapanlased Võrumaal käinud üle paarikümne aasta ja vähemalt pooltel kordadel on nad olnud väljas maratonil.

Tulge ise ja kutsuge ka oma tuttavad laupäevasele 45. Haanja maratonile!

Stardid:
kell 11 (43 km),
kell 11.15 (22 km),
kell 11.30 (1,2 ja 0,8 km).


Märts oli Vanas-Roomas aastani 154 eKr aasta esimene kuu. Märts on ka kevadkuu, paastukuu, linnukuu, urbekuu ehk liukuu, hangekuu, helmekuu, sulakuu.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD