Menu

.      

Võru linn tanki ei taha!

  • Kirjutas Kalev Annom

FOTO: Kalev Annom

Kuigi vahepeal levis info, et Tallinna Vabaduse väljakul olev Kiievi lähistel puruks lastud Venemaa tank võib märtsi keskel Võrru jõuda, siis äsja sai Võrumaa Teataja linnavalitsusest teada: „Võru linnavalitsus on otsustanud tanki linnas mitte eksponeerida. Oleme saanud linnaelanikelt rohkesti tagasisidet sellele ideele ja vaimustust see idee kelleski ei tekita.

Purukslastud tank linna keskel kutsuks inimestes esile väga vastakaid tundeid. Lõpuks on sõjas ainult kaotajad ja inimesed on toonud välja Ernest Hemingway surematud read teosest "Kellele lüüakse hingekella" - "...ära iilagi päri kellele lüüakse hingekella: seda lüüakse sinule…"

Infot vahendas linnavalitsuse aselinnapea Sixten Sild. Küllap on meie lugejate seas neid, kes mäletavad tanki, mis oli nelikümmend aastat tagasi Võru Kosel Võru-Haanja-Vastseliina teede kolmnurgas ja millel taheti toru otsast saagida. Milleks tank Võrru?


Anti Allas: Üks väga päevakajaline teema. Nimelt purukslastud tanki eksponeerimine. Kuna väga palju küsitakse, siis otsustasin ka siin vastata. Kuigi toetan 110%, et kohutav kurjust tuleb Ukrainas peatada ja suhtun ülima austuse ja tänulikkusega nendesse, kes seda oma elu hinnaga teinud ja tegemas, kuid.....

"Võru linnavalitsus on otsustanud tanki linnas mitte eksponeerida. Nimelt oleme saanud linnaelanikelt rohkesti tagasisidet ja erilist vaimustust see idee kelleski ei tekita. Puruks lastud tank linna keskel kutsuks inimestes esile väga vastakaid tundeid. Lõpuks on sõjas ainult kaotajad ja inimesed on toonud välja Ernest Hemingway surematud read teosest "Kellele lüüakse hingekella" - "...ära iialgi päri kellele lüüakse hingekella: seda lüüakse sinule..."
 
Kindlasti palun kergemat karistust kaitseliitlastelt, kes saaksid kohapeal praktilist näidet kogeda, kuid loodetavasti saab seda teha ka hiljem sõjamuuseumis jne.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD