Menu

.      

Nukker muinasjutt rohelisest kullast nelja tegelasega: talumees, kull, ürask ja ametnik

  • Kirjutas Kalev Annom

Taluperemees Janno Tiks on ametnikega pabereid vahetanud mitmesaja lehekülje jagu läbi mitme aasta ja lõppu veel ei ole. Taluhooned on samal ajal ajahamba läbi kannatada saanud. FOTO: Kalev Annom

Talumehest neljandat põlve metsaomanikul Jannol oli plaan kolm talve tagasi oma metsast puid võtta, et kasvavale viiendale põlvele Siimule ja Sandrale korralik talumajapidamine pärandada. Juba sügisel oli ametnikule plaanist teada antud. Pika ootamise peale tuli vastus, et 2019. aastal olevat talumehe metsas kirja pandud kanakulli pesa ja nüüd kavandatakse ala võtta range kaitse alla.

Tekkinud olukorrast kirjutas Võrumaa Teatajas Kertu Kekk 21. jaanuaril 2021. aastal pealkirja all „Looduskaitset planeeritakse maaomaniku selja taga”.

Kull ja pesa haihtusid!?

Janno teab oma metsa poisist peale. Käidud on seal vanaisaga, isaga ja nüüd oma laste Siimu ja Sandraga, kuid pesa pole, kulli pole, sulgi pole, ronimisjälgi pole … Paarikümne elanikuga külas räägiti, et metsast olevat kuuldud ainult metsahaldjale iseloomulikku naeru. Metsahaldja olemasolus ei kahtle keegi ja seda võeti vanasti ja ka nüüd tõsiselt. Mille või kelle üle haldjas naeris!?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD