Menu

.      

Stuart Hamm koondab maailma tippmuusikud Võrru

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Rohelusse uppuv pisike Võru on võitnud maailmas tunnustatud bassimängija Stuart Hammi (USA) südame ning toob igal aastal Kagu-Eestisse Eesti Bassioaasi muusikuid neljalt kontinendilt.

29. augustist kuni 2. septembrini kohtuvad ja jagavad Võrus huvilistele teadmisi muuhulgas ka India bassitar Mohini Dey, kitarristid Alex Skolnick

(USA) ja Dan Patlansky (LAV).

Kogu nädala läbivaks tegevuseks on Võrus toimuv Stuart Hammi ja kaasmuusikute eestveetav meistrikursus, mille lahutamatuteks osadeks on jämmimised, kontserdid, meistriklassid. Lisaks professionaalsetele muusikutele on erinevatesse trummi-, kitarri- ja bassi-meistriklassidesse oodatud ka päris algajad õpilased.

Meistriklasse veavad lisaks eelpool nimetatutele eest ka trummarid Craig Blundell (UK) ja Andrus Lillepea ning bassiguru Raul Vaigla. “Eelmine aasta oli nii inspireeriv, et sel aastal, saades Stuartilt kutse olla üks programmi eestvedajatest, tegin plaanid ümber ning olen taas rõõmuga Võrru tulemas”, on Raul Vaigla bändimeeste kohtumise ootuses. Peedu Kass kirjutab sotsiaalmeedias, et Stu Hamm on tema lapsepõlveiidol ja Mohini Dey on lihtsalt teiselt planeedilt.

Nädal lõpeb 2. septembril Võru Kandles suure galakontserdiga, kus koos maailmast kokkutulnud muusikutega astuvad üles meistrikursustel osalenud õpilased ning külalisesinejana tänavusel laulupeol end noorte lauljate südameisse dirigeerinud Valter Soosalu.

Teine Eesti Bassioaas on Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 programmis ja valmistub tänavuse sündmusega järgmiseks aastaks, et kolmandal kokkusaamisel veelgi uhkema programmi ja maailmanimedega üllatada.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD