Menu

.      

Nagu autokrossirada või lapitekk: Võru-Mõniste-Valga maantee

  • Kirjutas Kalev Annom

Maantee nagu lapitekk Lompka lähistel. FOTOD: Kalev Annom

Hiljuti sõidetud autokrossi Eesti meistrivõistluste viimane etapp tõi Matsile (Varstu ja Kangsti vahel) kokku mitu tuhat inimest, kes kõik said autorataste all tunda käest ära lastud maanteed alates Käätsost. Valga tee on nagu häälestus autokrossile sõitjatele, sest tee on künklik, pannes auto kohati lausa ohtlikult hüppama nagu oleks Matsi autokrossirajal! Üleeile, pühapäeval kogesid selle tee halba olukorda tuhanded, kes sõitsid Ape sügislaadale. Liiklus on maanteel võrdlemisi tihe.

Kohalikud kurdavad

Valga maanteel Käätso-Mõniste vahelisel alal elab palju inimesi, kes käivad iga päev Võrus tööl, sõidavad iga kuu läbi tuhat kilomeetrit (aastas 12 000 kilomeetrit) ja sada liitrit mootorikütust kuus (aastas 1200 liitrit). Igapäevased sõitjad ei ole niivõrd mures läbitud kilomeetrite ja kulunud bensiini-diisli pärast, vaid maantee väga halva olukorra ning sellega kaasneva auto hoolduse ja remondi pärast. Aukude ja pindamise killustikuga tuuleklaasid mõranevad, laternate klaasid tuhmuvad, värvkate on täketest kare, sillad ja rooliliigendid vajavad väljavahetamist … Kuidas sellist teed kasutades maksta veel automaksu?

Stevin (paremal) ja Kevin Leer muretsevad Valga maantee halva sõidetavuse pärast. Fotod: KALEV ANNOM

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD